The Sausage Principle

John Oliver heeft het over het worstprincipe, wat wij kennen als het frikandelsyndroom: als je ergens van houdt, probeer er dan niet achter te komen hoe het wordt gemaakt.  In onderstaande video vertelt hij dat het principe niet alleen opgaat voor eten, maar ook voor voetbal. En dan met name de FIFA. En tegelijkertijd beschrijft hij de worsteling die veel (Europese) voetbalfans doormaken.

(

En mocht je niet van voetbal houden, bekijk dan zijn nog veel betere rant over netneutraliteit, al zit die vol Amerikaanse voorbeelden. Maar dat maakt het filmpje niet minder belangrijk – en grappig.

)

Mochten extreem vaste lezers zich afvragen of ik dit jaar weer Nabeschouwingen ga publiceren na WK-wedstrijden, die zoals gewoonlijk meer over mezelf zeggen dan over de wedstrjid. Het antwoord is: vast een paar. Maar ik ga niet tot middernacht opblijven of geen leven hebben. En ook de wedstrijd van 22:00 uur gaat vaak te laat zijn. En 18:00 uur vaak te vroeg. Maar verder doe ik trouw verslag hoor, trouw verslag!

Geef een reactie