Weer 25 albums

BuR-cfEIQAAYXY9.png-large

Ik ben nog niet helemaal klaar met de top 25-serie op deze site. En toch begin ik opnieuw.

Iemand van Gobsmag.nl vroeg me of ze mijn top 25-berichten mochten publiceren op hun site. Dat gaan ze de komende vijfentwintig weken doen. Alleen schrijf ik net iets anders voor mijn eigen site (bekend publiek, bekende onderwerpen) dan voor zo’n “echte” muzieksite. Dus nam ik me wel voor alle stukken te herlezen en te herschrijven waar nodig. De blogs op deze site zijn vaak toch zonder redigeren gepubliceerd en dat levert soms kromme zinnen op. Als je dan toch als neerlandicus in de markt wordt gezet, dan kun je maar beter een beetje je best doen, nietwaar?

Bovendien begon ik de top 25 ergens begin 2012. Sindsdien is er in mijn Last.fm top 25 het een en ander gewijzigd. Om bovendien niet te veel in herhaling te vallen, heb ik van een aantal vaak terugkerende artiesten een album geschrapt hier en daar om een mooi verhaal over een ander album toe te laten…

Dat betekent niet alleen dat de volgorde anders is en dat stukken hier en daar zijn uitgebreid, aangepast of geredigeerd, maar ook dat er drie compleet nieuwe albums zullen worden besproken. Die zullen – voornamelijk als archief – na publicatie aldaar ook op deze site verschijnen.

Al met al genoeg reden om de komende 25 weken op Gobsmag.nl te kijken. Noem dat de director’s cut van de top 25 en dit hier de rauwe, nog-meer-uit-het-hart versie.

Uiteraard maak ik de top 25 af op deze site. Alleen ben ik er nog niet over uit of ik de laatste paar stukken tegelijk op beide blogs zet, of dat ik de laatste 4 van deze top 25 toch alvast maak en publiceer (en dan dus weer redigeer en herschrijf over een week of twintig…

Enfin, dat zie je vanzelf wel. Voor nu dus lezen bij Gobsmag. Want ik sta heel groot op de voorpagina. En dat is ook wat waard.

 

Geef een reactie