Nog geen nieuwe iPhone

iPhone 6

De iPhone 6 ziet er goed uit hoor. Ik wil hem ook best graag. In deze en de vorige generatie iPhones worden toch weer nieuwe verbeteringen geïntroduceerd die een overstap de moeite waard maken – vind ik. Kortom, ik was woensdag wel ongeveer zover dat ik had besloten een nieuwe te kopen zodra het kon.

Daarbij nam ik zelfs in overweging dat mijn iPhone 5 – ook aangeschaft in de eerste maanden na de lancering in combinatie met een nieuw abonnement – nogal wat kinderziektes bevatte. Kinderziektes waarvan Apple het bestaan zelfs uiteindelijk erkent. Het duurde tot deze zomer, maar toen kwamen er na bijna een jaar leven met een slechte batterij en een uitknop die niet meer werkt eindelijk vervangingsprogramma’s voor beide problemen.

Dat betekent dat de machtige / barmhartige Apple-heren over hun hart strijken en de reparaties gratis verhelpen (in plaats van dat je nog eens 60-120 euro te laten betalen, of dat je het zelf doet en de garantie helemaal ongeldig maakt). Eind augustus leverde ik ‘m in en stapte ik over op iPhone 5 met dezelfde problemen van het werk, die ik daarna in zou kunnen leveren.

Het duurde ruim anderhalve week, maar toen ik twee dagen na de aankondiging van de 6 mijn iPhone op kon halen, bleek ik niet mijn oude iPhone 5 terug te krijgen, maar een gloednieuwe. En bedankt.

Toegegeven, het is een twee jaar oude smartphone met twee jaar oude specs, wat vermoedelijk betekent dat als er nu hele hippe apps uitkomen, dat ik die misschien niet meer optimaal kan gebruiken, maar ik ergerde me tot nu toe vooral aan het feit dat de batterij zo snel leeg was (of zelfs uitviel) en dat ik dus niet meer de dag doorkwam, of in ieder geval niet een werkdag. Dat probleem is nu wel zo’n beetje opgelost.

En dus is de noodzaak naar de iPhone 6 te upgraden wel een beetje weg. Ik kan nu gewoon kijken hoe mijn iPhone 5 het doet met iOS 8, want dat systeem wil ik wel graag gebruiken. Ik kan nu gewoon wachten hoe de iPhone 6 het in het echte leven doet (hoe slecht is de batterij, hoeveel mensen klagen over ontploffende camera’s?) en dan kan ik besluiten of ik alsnog wil upgraden of wacht op de volgende iPhone.

Ik zou zelfs zo’n Apple Watch kunnen nemen, want die werkt gewoon met mijn 6. Zelfs al voldoet dat ding niet helemaal aan mijn verwachtingen, hij is vooral niet zo duur als ik had verwacht (in de simpelste uitvoering dan) en hij werkt met de iPhone 5. Hoewel het ook wel iets heeft om de tweede Watch-generatie af te wachten, omdat die vast nog veel beter wordt en ik tegenwoordig niet mijn identiteit ontleen aan het feit dat ik als eerste een of andere gadget hebt.

Maar het wordt geen iPhone 6 plus in ieder geval, want man wat is dat ding groot. Wat moet je daarmee?

Geef een reactie