Leven in EK-tijd (5): 15 en 16 juni

In deze tijd dat er wel een EK Voetbal is maar Nederland niet meedoet, schrijft Stefan van ditisstefan.nl iedere wedstrijd een stukje, wat dan enige tijd later op ditisstefan.nl verschijnt. Er zullen een paar onderbrekingen in zitten vanwege andere verplichtingen, maar verder zal hij trouw schrijven! Het is niet zo dat er nooit iets over de wedstrijden van het EK komt te staan, maar dat is zeker niet de norm. Net als alcohol kinderen, alcohol is ook niet de norm…

15 juni – 15:00 uur: Rusland – Slowakije 1-2 (1-0)

Is het karma dat Rusland wordt verslagen door Slowakije, na de rellen van dit weekend? En Poetin? Waarom krijg ik dan 0 punten?

15 juni – 18:00 uur: Roemenië – Zwitserland 1-1 (1-2)

Bijna Zwitserland. Doe eens beter je best. Nu heb ik 0 punten.

15 juni – 21:00 uur: Frankrijk – Albanië 2-0 (3-0)

Dat niet kijken van deze wedstrijden, dat komt ook door mijn levenspatroon. In het hypothetische geval dat ik op een avond niks heb, wat maandagavond niet zo was, kom ik meestal in de tweede helft van de 6-uur-wedstrijd thuis. Met een beetje geluk pak ik dan de ontknoping mee tijdens het koken en eten, maar dan kom je toch niet echt meer in de wedstrijd. Nou ja, stel dat ik een vrije avond heb, dan ben ik dus rond acht uur klaar met eten en opruimen en dan kan ik dus mijn entertainmentkeuze bepalen (Het Journaal, of een serie, of hardlopen, of een boek lezen). Dan is de afweging: wacht ik op de wedstrijd van negen uur, of begin ik nu aan iets anders. En tot nu toe doe of kijk ik steeds iets anders, vooral omdat ik de wedstrijd van negen uur toch niet afkijk, zeker niet als ik de volgende dag vroeg naar Den Haag moet, zoals nu het geval is.

In dit geval zette ik in een opwelling de film Bros before Hos aan. Oordeel: kinderachtig, flauw, banaal, maar ook goed gemaakt, grappig en leuk. Niet perfect, wel vermakelijk. Best een paar keer gelachen. Stiekem. Ik ben geen groot fan van die Daniel Arends, maar ik heb ‘m gewoon afgekeken.

Maar goed, Frankrijk is dus door. Giroud was een beetje aan het huilen geloof ik. Mannen hebben ook gevoelens. Volgens mij zat die boodschap ook in Bros before hos. Maar pin me er niet op vast.

16 juni – 15:00 uur: Engeland – Wales 2-1 (2-1)

Veel mensen zijn het erover eens: The Tallest Man On Earth mag dan enorm veel plezier hebben met zijn nieuwe liveband (hier op Best Kept Secret en op zijn album Dark Bird is Home), maar zijn optredens waren veel indrukwekkender toen hij diezelfde dynamiek in zijn eentje tot leven bracht. Daarom ben ik blij met dit introspectieve nummer, dat in ieder geval terug doet denken aan zijn eerdere werken. Ik approveer. En vier dat ik 90 punten scoorde bij deze wedstrijd (wat hard nodig is, gezien het feit dat de rest van deze speelronde weinig punten oplevert tot nu toe).

16 juni – 18:00 uur: Oekraïne – Noord-Ierland 0-2 (3-0)

Longread om te lezen over de begindagen van YouTube en de eerste grote hoax aldaar. Ik was nog aan het werk. En daarna in de trein uit Den Haag huiswaarts.

Laten we verder geen woorden vuil maken aan het feit dat ik deze wedstrijd compleet verkeerd heb voorspeld.

16 juni – 21:00 uur: Duitsland – Polen 0-0 (2-0)

Toch maar even een stukje gekeken van deze burenkraker. Op zich mooi dat Duitsland zich niet zonder twijfel en met doeltreffendheid plaatst voor de volgende ronde. Maar ik had deze wedstrijd toch iets minder spannend verwacht. Beide landen gaan volgens mij nog zonder problemen door naar de volgende ronde. En wel fijn dat André Schürrle niet scoorde, want ik heb die man nog steeds niet vergeven voor het feit dat ik hem bij het WK in de poulefase als topscoorder had geselecteerd en dat hij 0 keer scoorde en toen ik hem had gewisseld hij ineens los ging op goal… Nee. Schürrle. Nee.

 

 

Geef een reactie