#widm2017 – aflevering 1: ‘verwarring veroorzaken’

Hoe goed ik voorbereid was op dit nieuwe seizoen van Wie is de Mol? Nou, ik dacht dus dat dat bos ergens in Noorwegen was. Misschien vanwege het mistige weer, of vanwege de soorten bomen die in beeld kwamen.

Ha, nou zat ik er even naast. Vanmiddag schreef ik nog dat ik zes kandidaten niet kende, maar ik had de foto van Roos niet goed gezien, dus laten we daar vijf van maken. Wat niet wegneemt dat ik een aantal tabjes open heb staan om de namen van de kandidaten op te zoeken. Diederik is blijkbaar wetenschapsjournalist (maar Kennis van Nu luisterde ik vooral op de radio), en Vincent choreograaf. Jochem van Gelder is gelukkig gewoon vader van drie kinderen – oh ja en presentator haha! 😬  Hij gaat in ieder geval ‘verwarring veroorzaken’… Probeer anders gewoon het spel te winnen, Jochem!

Sigrid ten Napel ken ik niet, omdat ik duidelijk te weinig Nederlands drama kijk, in het ‘echt’ is ze blijkbaar stiekem een beetje hipster. Dat mag hoor.OF IS DAT EEN VERMOMMING EN IS ZE DE MOL…? In ieder geval, Thomas is ook acteur maar die komt uit België. Imanuelle is ook actrice, maar inderdaad niet in de series die ik kijk.

Nou goed, genoeg over de kandidaten die ik niet ken(de) (en Jochem van Gelder). De opdrachten dus. Iets met enveloppen met geld in een stad en vier vrijstellingen voor de gelukkigen die de helikopter in mogen. “Nu kan het niet meer misgaan”, roept Jeroen alvast. Dat moet ik nog zien. Want Jochems missie is geslaagd: hij heeft de envelop met het vraagteken min of meer eigenhandig gered.

Roos moet liegen en ze heeft niet alleen een ’trekje’ (aldus Vincent). Ze is ook nogal breedsprakig. “En toen kwam de Duitsers, en die keken onder allerlei gebouwen, en toen zeiden die paarden dus ‘hiiii’ en ik was verbaasd want paarden kunnen helemaal niet praten en toen hadden we vier vrijstellingen. Nee grapje…”

Het vraagteken blijft nog lang een vraagteken. Maar de kandidaten die de vrijstellingen hebben gevonden, kunnen die weer inleveren zodat de hele groep met zijn allen door kunnen naar de volgende aflevering. Maar ja, de kandidaten van dit jaar zijn niet op hun achterhoofd gevallen. En dus zeggen ze zeker niet meteen ja. Terwijl de kandidaten dit voorstel op groot bioscoopscherm zien voorgelegd worden aan de lucky few, waarna het vraagteken verandert in een wijzende vinger. De overige kandidaten mogen iemand aanwijzen wiens vrijstelling ongeldig wordt. Sanne vindt het gemeen, maar stapt snel over naar de realiteit. Uiteraard wordt die realiteit pas ná de test bekend. De vier kandidaten die eerst zoiets hadden van ‘lekker puh’ zijn nu ineens heel erg ‘ja, we doen het met zijn allen…’ Of toch niet?

En dus worden de vrijstellingen gewoon ingezet, alleen niet die van Vincent, wiens vrijstelling toch al ongeldig was verklaard door de rest van de groep.

Er is een nieuwe hippe laptop bij de executie, die aan twee kanten een scherm heeft. Of zou dat gemonteerd zijn. Vincent moet naar huis, alsof Wie is de Mol een slechte film is.

Dus. Wie is de Mol?… Het is een risico om er per definitie van uit te gaan dat een acteur of actrice de Mol is, maar ik ga er toch maar weer voor. Thomas voelt voor mij als een goede optie. Laat ik voor Thomas gaan. Meer omdat de rest van de groep hem zo goed denkt door te hebben. Ik moet dat nog zien…

Geef een reactie