#widm2017 – aflevering 2: tien keer opgevallen

Vanavond recap ik aflevering 3 van Wie Is De Mol? voor mijn vrienden van Incognitief. Dus moet ik nog even snel terugblikken op aflevering 2. Ik kon de aflevering pas in de loop van deze week kijken, omdat ik afgelopen weekend in Göteborg zat. Nou goed, nu alsnog kort dus, hier even tien opgevallen dingen:

  1. Best leuk, hoe de spelleiding een aantal kandidaten in de verhoorbank gooit, terwijl je het liefst ze alle negen (nu acht) daar zou neer willen zetten om ze aan de tand te voelen.
  2. Diederiks leugen was toch gewoon te mooi om waar te zijn “EN TOEN… EN TOEN… allemaal kleine bevertjes…” *De jury smelt weg*
    Een goede verteller is hij dus, kunnen we concluderen, maar ook dat de juryleden goedgelovig zijn.
  3. Dat Yvonne het einde niet zou halen, stelt me toch een beetje teleur. Is het een trend dat jongere kandidaten eerst afvallen? Natuurlijk zit Sigrid (anno 1993) er nog in, maar ik herinner me bijvoorbeeld ook Pieter Derks, Airen Mylene, Maurice Lede, Ewout Genemans… Allemaal vrij jonge kandidaten… Oké ik geef toe dat ik me alleen Pieter Derks kon herinneren van deze eerste afvallers – ik heb vaak al moeite met herinneren wie de mol was een jaar later, laat staan dat ik nog weet wie er maar één aflevering in zat.
  4. Zou Yvonne vroeger Willem Wever hebben gekeken? En zou dit dan toch een beetje dream come true zijn om met Jochem opdrachten te doen in Wie is de Mol? Hoe dan ook, Willem Wever had geweten dat je niet zo maar alles op één kandidaat zet in de tweede aflevering van het spel…
  5. Bijna zonde he, dat die kandidaten werden afgezonderd en dat je dan in pakweg vijftien seconden te zien krijgt wat ze hebben gedaan. Jeroen “The Dutch Elvis” had wel wat meer screentime verdiend, vooral omdat ik het twijfelachtig vond klinken, die paar seconden dat we hem hoorden zingen.
  6. Dat je ’s nachts in misselijkmakende attracties in een lege kermispark moet en daarna ook nog wordt opgejaagd door snipers. Nou, ik ga wel in de draaimolen hoor jongens.
  7. Sigrid heeft smetvrees. En het lijkt ook alsof ze iedere scène van haarkleur verandert, maar dat zal wel aan mij liggen. Nog niet uitgesloten als Mol in ieder geval.
  8. Niet miepen, maar typen. En opletten is ook wel belangrijk.
  9. Geld in de pot! Geld in de pot!
  10. Diederik die door liegen een vrijstelling wint en ‘m vervolgens meteen inzet. Zou dat nou juist een slimme molactie zijn, of gewoon een logisch redenerende kandidaat?

Geef een reactie