I Am Kloot (Hasselt) 17-11-2005

Afgelopen donderdag was heel bijzonder. Het was mijn eerste concert-lustrum. Ik ging namelijk voor de vijfde keer in mijn leven naar een concert van I Am Kloot. Het ging niet zonder slag of stoot (we reden verkeerd), maar toen we binnenkwamen liep Indigo Jones op de gang (het voorprogramma) en ze wilden nog wel even op ons wachten zeiden ze toen ik dit vroeg. Enfin, toen we ons hadden ge?nstalleerd op de voorste rij omdat alle Belgen op de achterste rijen bleven staan, kwam Indigo Jones het podium op (via de publiek-ingang, er was geen backstage) en speelden ze een mooie set van bijna 40 minuten. Het was de laatste avond dat beide acts samen tourden (voor nu dan), dus Indigo Jones mochten iets langer dan normaal. Highlights waren opener “Shine”, “Everyday Andy” en natuurlijk de “Whiskeysong”.

Daarna was het de beurt aan de heren van I Am Kloot die een voortreffelijke set speelden van nummers van alledrie de albums, waarbij de nadruk werd gelegd op het debuut “Natural History” en nieuwkomer “Gods and Monsters.” De setlist zag er als volgt uit:

Coincidence
No Direction Home
Dead Mens Cigarettes
From your favourite Sky
Gods & Monsters
86 TVs
Over My Shoulder
Morning Rain
Twist
Strange Without You
Ordinary Girl
Proof
The Stars Look Familiar
Cuckoo
No Fear of Falling
To You
Here For The World
Sand & Glue
Because
Storm Warning
I Believe
Life In A Day

ENCORE:
To You
Dark Star
Stop

Highlights voor mij waren “Proof” en “To You”. Dit laatste nummer werd voor de verandering door John solo op de gitaar gespeeld. Geloof je me niet? Luister het dan hier! (bij Rapidshare moet je dan dus eerst naar beneden scrollen, op “free” drukken, dan weer naar beneden scrollen, dan wachten tot de timer stopt, dan op de link klikken en downloaden maar :))

Na afloop bleven we nog gezellie wat drinken met de heren van I Am Kloot en Indigo Jones. Dat was heel gaaf maar heel surre?el. Ze vroegen toen de club sloot of we meegingen naar een bar in de buurt, maar die uitnodiging sloegen we met pijn in ons hart af, we moesten nog terug naar Nederland.

Het was geweldig, en als je het heel lief vraagt heb ik nog meer MP3’s voor je…

Klik op de foto’s om ze goed te zien.

Ik wil graag I Am Kloot, Indigo Jones, Laura, Anneke, Sjoerd en alle anderen bedanken, voor de geweldige avond.

Geef een reactie