Starsailor – On The Outside

SvS: 6/10

Starsailor heeft het net niet. Ik wil niet vervelend zijn, ik haat het om bands af te kraken, dus ik zal het proberen te vermijden. Starsailor heeft het VOOR MIJ net niet. Hun derde album “On The Outside” begint met single “In The Crossfire” met als openingszinnen: I don’t see myself when I look in the mirror / I see who I should be / I don’t see myself when I look in your eyes / Thank God for that. Een veelbelovend begin. Al dan niet oprechte zelfkritiek staat bijna altijd garant voor goede muziek. Jammer alleen dat alle coupletten dezelfde I Don’t See Myself-constructie in zich hebben, en dat vind ik dan weer jammer. Zo is het eigenlijk ook met de rest van de CD. Af en toe zijn er wat aardige vondsten, maar daarmee is de koek ook weer zo’n beetje op.

De plaat is wat heftiger dan het voorgaande werk, waarmee ze zich willen onderscheiden van bands als Coldplay. Jammer dat Coldplay net ook zo’n “grootse derde” heeft afgeleverd (die ook tegenviel, maar dat ter zijde) en zo dringt de vergelijking zich af en toe weer op. Natuurlijk zijn de bands niet identiek, je moet ook niet alles met Coldplay willen vergelijken.

Starsailor schopt het nét op mijn MP3-speler, dus wie weet gaat deze plaat nog heel erg groeien en indruk op me maken. Ik geef ze het voordeel van de twijfel, maar draai het niet te vaak. Er zijn vast veel mensen die dit album goed vinden, vanwege de rockstijl, maar voor mij is het gewoon net niet. Geen bijzonder goede nummers, geen slechte…

Meer info:
Starsailor

Geef een reactie