We love Yule

Ik begin al in kerststemming te komen. Normaal heb ik dat nooit zo erg, maar dit jaar toevallig wel. Misschien is het vanwege de headerafbeelding aan de bovenkant van de pagina, misschien vanwege de hunkering naar de vakantie, rust, soort van. In ieder geval heb ik mij vandaag te goed gedaan aan het kerstkanaal van 3voor12, waar ze GOEDE kerstmuziek draaien. Er komt trouwens best veel goede kerstmuziek uit. Zoek eens naar Sufjan Stevens kerstmuziek (Hark! Songs For Christmas, in 3 delen). Ook goed is de kerstsessie van Belle and Sebastian, wel alweer iets ouder, maar “Oh Come Oh Come Emanuel” in hun uitvoering is goud waard. Daarnaast wijs ik u op “Last Christmas” in de versie van Erlend Øye, te beluisteren op XFM.co.uk (en dan naar sessions).

Ten slotte wijs ik u ook nog op de We Love Yule compilation van het Wall Of Sound “We Love You” label. Dat is het oude label van I Am Kloot en zij hebben de (gelimiteerde) kerst-EPs van de afgelopen jaren op 1 album uitgebracht! Dat betekent dat I Am Kloot’s “Sunlight Hits The Snow” er ook op staat. Of dat nu echt een kerstnummer is, blijft natuurlijk de vraag, misschien kun je dan beter gewoon “Natural History” kopen, het eerste album, dan krijg je dat nummer + nog een hoop andere goede liedjes van I Am Kloot. Maar dan mis je natuurlijk wel die andere kerstnummers, waarvan ik geen idee heb hoe ze klinken, overigens. Maar ach, ik heb u er in ieder geval op gewezen, en misschien komen ze nog op het kerstkanaal van 3voor12 langs.

Toen was de koek op. Nu even snel mijn essay afschrijven ;).

Geef een reactie