Spinvis (+ LPG) (Doornroosje 15 december 2005) (1)

Als ik nu een fototoestel had meegenomen… Maar ja… vergeten…

LPG was best oké, beetje snelle overgangen af en toe. Het feit dat ze moesten opboksen tegen een heel onbeleefd luidruchtig publiek werkte ook niet in hun voordeel. Mooie samenzangen en petje af dat ze met het laatste nummer alsnog de hele zaal stil kregen! Ik ben nog geen fan, maar wie weet, als ik hun nummers beter ken dat ze me de volgende keer beter bevallen.

Spinvis kwam rond de klok van tienen het podium op, met band uiteraard. Ik wist van te voren niet goed wat ik moest verwachten. Renée ook niet, zou zij later zeggen, maar we hoopten allebei dat het gaaf zou worden. En dat werd het. Het was altijd even afwachten wat er nu zou komen en hoelang het duurde voordat je een nummer herkende. Mooi waren de openingsnummers “De Tuinen van Mexico” en “Ronnie Gaat Naar Huis”. Spinvis speelde een uitgebalanceerde mix van zijn twee albums. Positief was dat het uitverkochte Doornroosje meteen ook iets stiller was. Op een paar luidruchtige bierdrinkers na dan, die het nummer “Smallfilm” zonodig even moesten verkrachten, met hun luide, niet zeer mooie stemmen. Maar ik vergeef het ze.

Het was meer dan duideijk dat Spinvis een stel zeer getalenteerde musici om zich heen had verzameld. Petje af voor het groepje mannen op middelbare leeftijd (behalve de cellistte en de klokkenspelspeler, die niet op middelbare leeftijd en/of van hetzelfde geslacht waren). Spinvis ontpopte zich als een ietwat verlegen frontman en praatte niet zo hard in de microfoon tijdens de liedjes door, maar toen de band lekker op stoom kwam, kon er ook bij hem een brede glimlach af.

De dubbele toegift die vervolgens werd afgedwongen, met onder andere “Kom in de cockpit” en “Bagagedrager” was vooral, denk ik, omdat de band zo’n plezier had en niet zo zeer omdat we zo’n perfect publiek waren, maar ik ben dankbaar.

In de kerstvakantie kunt u enkele MP3’s van dit concert verwachten. Echt.

Setlist:
De Tuinen Van Mexico
Ronnie Gaat Naar Huis
Voor Ik Vergeet
De Zevende Nacht
Kindje van God
Ik Wil Alleen Maar Zwemmen
Flamingo
Dagen Van Gras, Dagen Van Stro
Het Voordeel Van Video
Smallfilm
Bijt Mijn Tong Af
Aan De Oevers Van De Tijd
In Staat Van Narcose
– – – –
Kom In De Cockpit
Bagagedrager
– – – –
Limonadeglazen Wodkalime

2 reacties

Hey,

Ik ben der ook naar toe geweest. Stond super dichtbij het podium. Het was een super optreden. Na afloop heeft Spinvis mijn kaartje nog signeerd. Ook op mijn web-log staat een verslag met foto’s meerdere foto’s zijn te vinden op: http://www.picturetrail.com/gallery/view?p=999&gid=8874493&uid=3744391
Wel ben ik zeer benieuwd hoe je mp3’s van dit concert kunt krijgen? Die wil ik nml ook graag hebben… Alvast bedankt. Ook voor het laatste nummer op de setlist want die wist ik niet meer (stond niet goed op een foto van een mede forummer.

Ik heb het zelf opgenomen met mijn mp3speler. Helaas is niet alles even goed gelukt, hij stond soms net iets te hard, maar een aantal nummers zijn best mooi.

Foto’s zijn leuk 🙂

Geef een reactie