Kersttoespraak

Landgenoten,

In deze donkere dagen, hebben wij behoefte aan een helpende hand, iemand die ons steunt in goede, en minder goede tijden. Niet altijd realiseren wij ons, hoe belangrijk zulke mensen voor ons zijn. Kerstmis een feest van dankbaarheid, waarin wij onze steun en toeverlaat kunnen danken voor alles wat hij of zij voor ons heeft gedaan en voor het begrip wat deze persoon voor onze situatie heeft opgebracht. Begrip is iets, wat de huidige samenleving ontbeert. Helaas te weinig, uiten wij in het leven van alledag het begrip voor een ander. Het niet uiten van begrip leidt tot onbegrip bij een ander. En onbegrip leidt uiteindelijk tot haat. Slechts bij een ramp staan wij met zijn allen klaar, dan wel, dan hebben we begrip en het geld om de minderbedeelden te helpen. Dat kleine beetje begrip dat men op zulke momenten opbrengt, dát zou in het dagelijks leven niet misstaan.
Ik wens u allen, een gezegend kerstfeest.

Stefan

Geef een reactie