Arctic Monkeys – Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not

Om de zoveel tijd komt er weer een rage overwaaien uit Engeland. In dit geval zijn het de Artic Monkeys die als broekies zonder album de Britse muziekindustrie overnamen. Hun nieuwe album komt binnenkort een keertje uit, maar de gelekte versie heb ik al een dikke week in mijn bezit. Ik heb het niet zo op de Artic Monkeys, maar vond dat ik toch het album moest beluisteren om een recensie te schrijven voor mijn log. Dan ben ik namelijk actueel. En wie weet vond ik het toch een goed album en dan zou het zonde zijn als ik daar pas heel laat achter zou komen.

Laat ik er maar vooruit komen, ik ben niet overtuigd. Ze schreeuwen veel, het is hak-op-de-tak-pop. Ik weet het, het is de rage, misschien word ik oud. Mij doet het slechts terug verlangen naar de zogenaamde niet-bestaande New Acoustic Movement pop van enkele jaren terug. Single “I Bet You Look Good On The Dancefloor” is hun beste nummer, verder staat er niet zoveel bijzonders op de CD. “Perhaps Vampires Is A Bit Strong But…” is best een aardig nummer, net als “Mardy Bum” en nieuwe single “When The Sun Goes Down”, maar verder word ik niet bepaald gepakt door deze CD. Het is heel veel van hetzelfde en hoewel ik continuïteit in een plaat waardeer, word ik het hier zat na een x aantal nummers. Natuurlijk zal heel hip en minder-hip Nederland hiermee weglopen. Ik heb het geprobeerd en verlang nu naar de “New Acoustic Revival”.

1 reactie

Ik ben minder goed geïnformeerd over de Arctic Monkeys als jij. Ik werd wakker met een wijsje in mijn hoofd (I bet you look good on the dancefloor) en vandaar de nieuwe layout. Verder heb ik nog twee nummers gehoord, die iets minder, maar naar mijn mening nog steeds best goed waren.
En wat die layout dan weer betreft.. Deze is misschien minder mooi, maar die ander was ik gewoon helemaal zat :). Misschien krijg ik binnenkort weer eens inspiratie voor iets beters..

Geef een reactie