Hoogleraar: ‘Nederlands is al jaren een pretstudie’

Mij maakt het in principe niet zo heel veel wat docenten van mijn studie vinden, maar er zijn grenzen. Bijvoorbeeld als ze dingen zeggen die gewoon ECHT NIET kloppen. Leest u mee?

Gelderlander, 13 januari 2006:

Als hij dat soort uitspraken nu had gedaan als hij hier een jaar had gezeten… Oké… Ik zal heus niet zeggen dat Nederlands een extreem moeilijke studie is, maar deze gast loopt hier best wel te overdrijven.

Als eerste zegt hij dat studenten Nederlands hier circa 10 11 uur per week bezig zijn, en dan zijn we vrij… We hebben hier opkomstplicht, alleen al aan colleges zelf zijn we meer uren kwijt. Van mij mag hij het best nog drukker maken (voor de nieuwe lichting dan :P), ik vraag me alleen af hoe die dat met de huidige bezuinigingen gaat doen. Maar ja, ik zal opletten, wie weet leer ik nog wat…

Dat bindend studieadvies ging er al van komen… Goed bedacht zeg…

Hij is zelf 41 en hij heeft hier gestudeerd. Een simpele rekensom (met wiskunde a1!) maakt dan duidelijk dat die vent hier al minstens 10 jaar weg is (aangezien ie zelf vast heel lang over zijn studie heeft gedaan, net als Mark Rutte), zoniet langer (de uitzondering die de regel dan zou bevestigen?). Zou het misschien kunnen zijn dat zijn beeld niet helemaal strookt met de werkelijkheid. Neen, misschien dat de studenten in Utrecht, waar hij vandaan komt, met 10 11 uur klaar zijn, maar dat hoeft dan niet overal zo te zijn. Dat het bij hem luilekkerland was, betekent niet dat dit nu nog steeds zo is.

Iedere week 60 essays nakijken???… Fijn sociaal leven, zou ik zeggen. Of gaat hij daar ook gewoon een paar studentassistenten voor aanstellen?:

Ik weet niet of zijn nieuwe collega’s er erg gelukkig mee zijn dat hij dit zegt… Hij impliceert dus dat zijn collega’s hun werk niet goed doen en dat hij de boel wel even komt redden. Ik vind het een beetje een Charles Groenenhuizen-actie… Maar ik weet natuurlijk niet hoe zijn collega’s hier over denken… Ik zeg alleen hoe het op MIJ overkomt.

Ik heb hem verder nog niet gezien of gesproken. Wie weet is het een heel aardige gast met gevoel voor humor… En het is wel publiciteit natuurlijk. Ofzo.

Geef een reactie