Hoogleraar: ‘Nederlands is al jaren een pretstudie’ (2)

Na gisteren dit te hebben gepost uit De Gelderlander, doet dit mij dan weer wat meer deugd…

Inmiddels heeft Joosten aan de decaan van de letterenfaculteit laten weten dat het artikel niet door hem geautoriseerd is. ‘Ik heb hem (de auteur Hans Gulpen, red.) met name gezegd dat ik niet akkoord was met de kop van het interview en de passus over Nederlands in Nijmegen als “pretstudie”. (…) Tot mijn verbazing is aan het stuk niets veranderd.’ Joosten zegt ‘zonder meer’ achter zijn inhoudelijke uitspraken te staan, maar betreurt het wel erg dat er een onjuist beeld is geschetst over de huidige feitelijke situatie bij Nederlands ‘omdat ik die stomweg nog niet ken’.

Zie VoxOnline.

Overigens wel knap dat ie achter zijn beweringen kan blijven staan, maar toch toe kan geven dat wat ie zegt eigenlijk dus nergens over gaat. Althans alles over de huidige situatie bij de studie dus (want die kent hij niet, zoals hij zelf zegt). Het stukje over wat hij allemaal wil gaan doen, dat blijft natuurlijk relevant. Ik hoop van harte dat ik hier ooit nog een deel 3 van kan posten :).

Geef een reactie