Eindelijk weer eens wat op TV: Taggart

Patholoog en schrijver Glenn Chandler en de Schotse televisiemaker Robert Love creëerden begin jaren tachtig een serie rond de Schotse speurder Jim Taggart. Inmiddels bestaat de serie al ruim twintig jaar onder de naam Taggart. Ondanks het feit dat hoofdrolspeler Mark McManus in 1994 is overleden, heet de serie ook nu nog naar zijn personage. Ook andere belangrijke acteurs zijn inmiddels overleden. Ondanks de grote veranderingen in de cast, blijft de serie kijkers trekken.

Ik ben niet zo kieskeurig wat betreft Britse detectives. Dit is er ook weer eentje, en hij komt iedere woensdagavond op Nederland 1, je weet wel, dat reli-net (ofzoiets). In ieder geval is deze serie niet religieus ofzo, je kunt hem dus gewoon kijken, het bevat drama, actie, moord, doodslag, humor en een grappig Engels accent. Kijken dusch. Ik heb gesproken. Over 10 minuten begint er weer een aflevering, maar je kunt iedere aflevering in principe loskijken. Er speelt een beetje privéleven van de hoofdrolspelers doorheen, maar niets storends… 🙂

Geef een reactie