Lekker…

Het is weekend. Driewerf Hoera! Maar het is niet zomaar een weekend, neen, in tegendeel, het is het weekend NA de tentamens. Er zijn verschillende dingen mooi aan dit weekend. Ten eerste is er het feit dat ik niet voor tentamens hoef te leren. Na 7 tentamens komen die namelijk mijn strot uit. Bijna letterlijk. Niet helemaal.

Ook mooi aan dit weekend is dat ik nu een stapel goede muziek kan gaan luisteren en beoordelen. Daar had ik niet zoveel tijd voor de afgelopen weken, maar nu dus wel. Verwacht later vandaag, of anders morgen, de eerstvolgende recensie, en ik kan al verklappen dat ie van Leaves is, namelijk “The Angela Test”. Nu moet ik deze alinea afsluiten, om de consistentie te bewaren, met de woorden letterlijk bijna, helemaal niet. Nou ja… Bijna Letterlijk. Niet helemaal.

Een ander mooi aspect aan dit weekend is dat ik tijd heb om te trainen in Carcassonne, een soort Kolonisten van Catan, maar dan cooler. Ik ben best wel slecht, maar het is de bedoeling dat ik tegen veel mensen ga spelen om goed te worden (daag me uit ;)). Dan maak ik je letterlijk in! HAHA! Nou ja… Bijna letterlijk. Niet helemaal.

Nog een mooi aspect van het weekend is dat ik DVD’s kan kijken. Ik hou van muziekdvd’s. Documentaires, videos, concerten, ik krijg er geen genoeg van. En omdat mijn tentamens voorbij waren, wilde ik mijzelve belonen. Bij Kroese twijfelde ik tussen de Keane “Strangers” dvd en de Belle and Sebastian “Fans Only” DVD. Keanes DVD is een 2DVD-set met een documentaire, live-optredens en muziekvideos. De Belle and Sebastian DVD is hetzelfde, maar dan maar 1 DVD. Nu scheelde het 2 euro in prijs. Dan ga je dus voor de 2DVD-set. Normaal dan. Want ik dacht na: “Belle and Sebastian heeft al een rijke historie achter zich, Keane heeft pas 1 album uit en dat is toevallig succesvol, wat kunnen die nu helemaal te melden hebben op 2 DVDs?” En dus ging ik (denk ik) voor kwaliteit en liep ik met de Belle and Sebastian DVD de deur uit. Zal ik daar dan ook maar een recensie over schrijven. Het is nu toch weekend…Maar ja, als ik dat OOK nog ga doen, dan is het weekend letterlijk om. Nou ja… Bijna letterlijk. Niet helemaal.

Het laatste, en misschien wel mooiste aspect van dit weekend is het feit dat maandag de nieuwe collegereeks begint. Met nieuwe vakken, een minor (Mediëvistiek), kortom een nieuwe start. De boeken zijn er nog wel niet, maar verder kijk ik er letterlijk naar uit. Ja… Letterlijk. Helemaal.

Echt.

Geef een reactie