Nederlands is een pretstudie!

Een paar weken terug schreef ik hier over het krantenartikel “Nederlands is al jaren een pretstudie” en in hoeverre de desbetreffende nieuwe Nijmeegse hoogleraar Jos Joosten hier een ongenuanceerd oordeel zat te vellen. Mijn eerste twee logs waren redelijk boos, mijn derde al iets minder en bij de 4de log vond ik het tijd geworden om dit onderwerp af te sluiten. Ik ben echter nog niet uitgesproken, maar omdat ik woord hou is de titel van deze log niet van een (5) voorzien, en is het “Hoogleraar:” weggebleven. Waaruit je zou kunnen afleiden dat ikzelf Nederlands een pretstudie vind. En ik ben tot de conclusie gekomen dat dit eigenlijk wel zo is. Niet dat ik met 10-11 uur in de week klaar ben, of dat ik te weinig doe, maar vooral omdat het een leuke studie is, met leuke mensen en leuke (en minder leuke vakken). Dat is voor mij de definitie van een pretstudie en wat dat betreft heeft Jos Joosten volkomen gelijk. Echt.

[haakjes openen]
Overigens hield Jos Joosten nog een speech op de nieuwsjaarborrel afgelopen donderdag. Deze was zeer geslaagd en hij kwam op mij over als een aardige man, al heb ik hem niet persoonlijk gesproken. Hij heeft ook nog een interview gegeven aan VOX, het universiteitsblad, waarin hij naar eigen zegge vertelt wat hij nu eigenlijk wilde zeggen in het artikel in de Gelderlander. De VOX is overal op de RU te vinden.
[haakjes sluiten]

Geef een reactie