Elbow + Deus (HMH – 28 februari 2006)

De HMH was niet uitverkocht, maar hij zat toch heel ver vol. Ik ging niet voor Deus, ik ging voor het voorprogramma Elbow. Elbow speelde een mooie set met voornamelijk nummers van Leaders of the Free World. Volgens was de band wel blij dat er op de 2de rij een paar enthousiaste fans meededen. Ik had maar meteen even mijn nieuwe Leaders Of The Free World T-shirt aangetrokken. Openend met “Station Approach” was onverwacht, maar toch ook wel een beetje logisch. Ik had verwacht dat ze grootser zouden openen, en nu evolueert dit nummer wel tot een hard nummer, het begint redelijk rustig met een mooi akoestisch rifje op de gitaar. Daarna kwamen (in deze volgorde) Leaders of The Free World, The Stops, McGreggor, Forget Myself, Switching Off en New Born langs. Daarna was het alweer ten einde, het voorprogramma, maar ik had mijn 35 euro eruit. Toen een aardig meisje op rij 1 vervolgens moeite deed om een setlist voor mij te regelen was ik helemaal blij. Alleen jammer dat eronder staat dat ie geschreven moet zijn om geldig te zijn (“This is only genuine if this is written on it”), maar als ze de volgende keer komen, dan mogen ze alsnog een handtekening zetten. Tot die tijd moet ik je de setlist onthouden. Sorry :).

Deus was trouwens ook best aardig, ze zijn heel goed in wat ze doen, het zijn echte professionals, maar wat meer afwisseling was welkom geweest (in stijl, wat meer rustige nummers perhaps?). Misschien had ik gewoon de nummers vast voor het concert moeten luisteren. Ach ja… Such is life.

Geen MP3-opname, ik wist wel dat beide bands zo hard waren, dat het weinig nut had de MP3’s te posten. Wie weet bij Death Cab For Cutie??? šŸ˜‰

Geef een reactie