Mooi hè

Momenteel luister ik naar radio 1, hoe Rita Verdonk haar eigen graf aan het graven is. Ik schrijf meestal niet over politiek, maar vandaag is een mooie dag. Natuurlijk, Ayaan Hirsi Ali (of hoe ze ook moge heten) had een punt met de onderwerpen die ze aansneedt. Maar de manier waarop ze dit deed, beviel mij allerminst. Je hoeft niet meteen een hele bevolkingsgroep te gaan beledigen. Dat is wat te rigoreus wat mij betreft. Natuurlijk is het zuur dat haar politieke carrière zo eindigt, maar wat mij vooral vrolijk stemt is het feit hoe Rita Verdonk de fout ingaat hier. Nu wordt het extra duidelijk dat een volledig geïntegreerd iemand toch geen Nederlander is. Hoe meer Nederlander dan Ayaan Hirsi Ali kun je nog eigenlijk worden? Het is briljant. Dat wilde ik even kwijt.
Als het gaat zoals ik hoop dat het gaat is het einde verhaal voor Rita Verdonk en gaat Ayaan Hirsi Ali lekker naar Amerika, waar de geesten misschien wat minder bekrompen zijn. En krijgen we een mooie linkse regering in de nabije toekomst.

Einde.

2 reacties

Geef een reactie