Switching Off

Vandaag kon ik kiezen wat ik ging doen. Kiezen tussen twee extremen. Ofwel, ik kon naar het Historisch openluchtmuseum in Eindhoven, of ik kon thuis blijven. Ik koos voor het laatste. Niet omdat ik niet naar het Historisch openluchtmuseum in Eindhoven wilde, maar vooral omdat ik maandag jarig ben, daarvoor nog dingen moest regelen en, zeker ook niet onbelangrijk, einfach kaputt was. Müde. Schlapf notig. Und so. Maar het was het waard. Praktisch iedereen was er gisteravond, en die mensen van Sjoerd waren ook heel aardig. De nachtrust was aan de korte kant. Overigens niet eens zo extreem kort, ik heb kortere nachten gekend, maar toch, misschien kwam het door de al erg drukke week. Feit is dat het feestje, ondanks het feit dat het net te koud was om buiten te zitten, toch erg leuk was. Het verliep allemaal volgens plan, alleen is er wat veel eten over. Maar dat komt wel op.

Half tien is het nu. Hoe ik me voel? Luister naar Switching Off van Elbow, dan krijg je een idee. En dan heb ik niet per sé over de tekst, maar over de sfeer die de muziek oproept. Dit nummer staat op de CD Cast Of Thousandsl, een CD die vele climaxen kent (doch naar mijn mening niet zo goed als de andere 2 albums), qua geluid, qua emotie en qua tekst. Switching Off gaat over de laatste dingen waar je aan denkt als je gaat slapen. Om een dag af te sluiten waarin je heel veel hebt gedaan. Of een dag af te sluiten waarin je voor je gevoel veel gedaan hebt. Tegen beter weten in. Want wat heb ik vandaag gedaan? Ja, wat dingen afgesproken, gehaktballetjes gedraaid en verder vooral gehangen, uitgerust. Niet dat dat laatste erg gelukt is. Maar goed, ik ben door de dag heen. Dan kan ik nu gaan slapen.

Truste.

Oh ja.

Last of the men in hats hops off the coil
And a final scene unfolds inside
Deep in the rain of sparks behind his brow
Is a part replayed from a perfect day
Teaching her how to whistle like a boy
Love’s first blush

Is this making sense?
What am I trying to say?
Early evening June
This room and a radio play
This I need to save
I choose my final thoughts today
Switching off with you

All the clocks give in
And the traffic fades
And the insects like a neon choir
The instant fizz
Connection made
And the curtains sigh
In time
With you

You, the only sense the world has ever made
Early evening June
This room and radio play
This I need to save
I choose my final scene today
Switching off

Ran to ground for a while there
But I came off pretty well

You, the only sense the world has ever made
This I need to save
A simple trinket locked away
I choose my final scene today
Switching off with you

Dump dit in je Realplayer, een briljant programma, “Other Voices” van de Ierse TV, en fastforward naar ca. 50 minuten. Daar speelt Elbow “Switching Off”, overigens spelen ze aan het begin van het programma (na 2 minuten) wat liedjes, en na Switching Off spelen ze ook nog The Stops, ook extreem mooi.
rtsp://streaming2.rte.ie/2006/0208/othervoices-115538-228.rm

1 reactie

Geef een reactie