Boeken Bestellen

Normaal citeer ik geen (ex-) top 40 nummers, maar deze log vraagt erom:

It’s a traffic jam when you’re already late
It’s a no-smoking sign on your cigarette break
It’s like ten thousand spoons when all you need is a knife
It’s meeting the man of my dreams
And then meeting his beautiful wife
Isn’t it ironic… don’t you think?
A little bit too ironic… yeah I really do think…

Laten we bij het begin beginnen:

Rond Hemelvaart, volgens mij was het op Hemelvaart zelfs, bestelde ik twee boeken bij Bol.com. Ik geef toe dat het aan de late kant was, ik had in ieder geval één van de boeken 10 weken eerder kunnen bestellen. De levertijd bij Bol.com was volgens de site 5-7 dagen. Toen ik echter een ruime week later nog steeds niks had gehoord, stuurde ik een mailtje. Hierop kreeg ik antwoord:

Beste Stefan,

Hartelijk dank voor uw e-mail van 1 juni 2006.

Het spijt ons dat uw bestelling met bestelnummer XXXXXXXX niet binnen de verwachte levertijd bezorgd is. We proberen de levertijden op onze site zo actueel en accuraat mogelijk weer te geven, maar zijn hierin afhankelijk van de informatie die onze leveranciers ons verstrekken.

Gezien de artikelen en de oorspronkelijke levertijd verwachten wij dat uw bestelling voor donderdag 15 juni geleverd zal worden.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Donderdag 15 juni. Gezien ik een van de boeken nodig heb voor mijn tentamen van 12 juni, kunnen jullie je wellicht indenken dat ik gefrustreerd was (en ben). Wanhopig als ik was, ging ik aan het kopiëren. Ik kwam er al gauw achter dat dat niet werkte. Dus ging ik vandaag, in een wanhoopsdaad naar de boekhandel op de campus. Daar hadden ze nog één exemplaar. Die kocht ik. Blij als een eend nam ik de bus naar huis. In de bus zat Pim. Ik vertelde Pim over mijn boekperikelen en maakte terloops de opmerking “Zul je zien dat als ik thuis kom, dat ik dan een mailtje van Bol.com heb dat ze hem eerder kunnen sturen…”

Ik kwam thuis, maar gelukkig geen mail. Tot nu dan (en ik citeer):

Geachte heer,

Hartelijk dank voor uw bestelling bij bol.com.
Hierbij laten wij u weten dat uw bestelling is verzonden.

Bestelnummer: XXXXXXXXX

Aantal Prijs – Titel
———————————————————————-
1 EUR 19.49 The Discarded Image – C. S. Lewis
1 EUR 31.99 A History of Illuminated Manuscripts – Christopher de Hamel

——————————-
EUR 51.48 Subtotaal

EUR 1.95 Verzendkosten
——————————-
EUR 53.43 Totaalbedrag

Met vriendelijke groet,

bol.com Klantenservice

http://www.nl.bol.com

Dus nu heb ik morgen als het meezit TWEE keer het boek The Discarded Image van C.S. Lewis, en hoewel het volgens de achterflap weleens Lewis’ beste boek zou kunnen zijn, word ik daar niet vrolijk van.
Natuurlijk ga ik een van de boeken retourneren naar de winkel / website, maar het is zo’n gedoe. Zooo’n gedoe. Kortom…

Isn’t it ironic… don’t you think?
A little bit too ironic… yeah I really do think…

1 reactie

Net zo iets, dat mijn vader nu de garage aan het opruimen is en dingen weggooid die mn moeder later weer uit de vullisbak haalt…

kus

Geef een reactie