Toch maar op kamers dan

Het is zover. Het tweede jaar van mijn studie zit er alweer bijna op huh.gif en het is daarmee de hoogste tijd om op kamers te gaan. Niet dat het thuis zo slecht is, in tegendeel. Qua luxe en comfort kan ik waarschijnlijk beter thuis blijven.

Waarom dan toch op kamers?
Vrijheid. Zelf dingen kunnen regelen en doen op je eigen manier. Daar is het heel erg tijd voor. Twee jaar geleden vond ik het nog wat vroeg, maar nu is de tijd rijp om zelf door deze wereld heen te stuntelen.

Dorp. Ik heb niks tegen Ottersum. Het is een mooi dorp en het verschaft me een bijbaantje, maar wat heeft het mij verder nu te bieden? Het blijft een dorp. Natuurlijk wonen er een aantal aardige mensen, maar voor de meeste dingen in mijn leven moet ik toch in Nijmegen zijn. In het 1ste jaar was dat niet zo, omdat ik daar zelf voor koos. Nu sport ik in Nijmegen, studeer ik nog steeds in Nijmegen, doe ik sociale dingen in Nijmegen. En natuurlijk doe ik ook nog sociale dingen hier in de buurt, maar als er een keer iets in Nijmegen is, dan wil ik daar zelf naar toe kunnen gaan zonder een beroep op iemands kamer te hoeven te doen, zonder de laatste bus naar huis te moeten nemen, zonder afhankelijkheid van anderen.

Bereikbaarheid. Als ik iets elders in het land ga doen, is het voor mij zoveel gemakkelijker om in Nijmegen de reis te eindigen, dan daarna door te moeten stromen naar de middle of nowhere met de laatste bus (00:15). Als ik vanaf Nijmegen met de fiets (ofzo) naar mijn kamer kan, dan scheelt dat iedere keer rekening houden met de bus.

Kamer. Ik woon nu op zolder, de grootste kamer in huis. In ruil daarvoor worden spullen die niet nodig zijn hier gedumpt. Begrijpelijk, omdat nergens anders plaats is. Echter, het houdt mij tegen mijn kamer helemaal eigen te laten worden. Ik hoef echt geen extreem grote kamer, als ik maar mijn eigen spullen gewoon kwijt kan, de spullen die ik gebruik dan.

Dus. Ik zoek een kamer in Nijmegen. Ik ben een snel tevreden mens. Mail me op ditisstefan @ gmail . com als je iets weet… Dankjewel smile.gif

6 reacties

Wel balen van de studiefinanciering dan, die gaat pas in als je 18 bent. Al kun je dan wel nog tegemoetkoming scholieren krijgen ofzoiets. Weet je al waar je gaat studeren?

Geef een reactie