Aberfeldy – Do Whatever Turns You On

Soms ben ik wat lang van stof. Deze recensie zal ik dan ook kort proberen te houden. Je moet namelijk niet alles groot willen maken. Soms moet je ook eens iets pretentieloos willen doen. Dat heeft Aberfeldy goed begrepen. Het ergste wat ze hadden kunnen doen na het basic debuutalbum “Young Forever” is een teringgroot album met een orkest enzo opnemen. Niet dat dat bij Aberfeldy past, maar het gaat om het principe. Dat hebben ze in ieder geval niet gedaan en het idee is dus dat als je The Magic Numbers wel oké vond, dat je Aberfeldy ook oké vindt (al vind ik Aberfeldy dan weer net ietsje beter).

Het ontbreekt totaal aan een politieke boodschap ofzo, ze klinken een beetje als 21ste eeuwse hippies. Met teksten als It’s up to you what you wanna do / you can tell the truth or lie / come on baby / you might as well dance all night (uit Uptight) is de toon wel gezet. Alle liedjes stralen vrolijkheid en plezier uit. De muziek zit af en toe toch verrassend ingenieus in elkaar, de achtergrondkoortjes uitermate aanstekelijk. De keyboardeffectjes maken de plaat nog lekkerder. Het leven stelt niet zoveel voor als je maar niet te veel dingen doet die je niet wil doen, zo lijkt Aberfeldy uit te stralen. En als het even minder gaat, dan moet je gewoon ff chillen en iets anders doen.

Oh, I love to believe you
I live for your lies
Tell me something else now
Keep me hypnotised

Staan er dan alleen maar vrolijke hitsch op het album? Neen, er staan ook een paar rustige nummers op (zoals daar zijnde There You Go) en en zelfs een quasi-boos-liedje (Poetry, 1970’s), maar ja, die vallen dan toch weer in het niets, of zijn toch weer half vrolijk te noemen. Aberfeldy maakt het je wel moeilijk om down te raken…

We could sail this ship away,
Sing the song, win the fight,
Just turn me towards the light.
I’m a flower about to bloom
You must protect me and give me room

(Turn Me Towards The Light)

Kritiekpuntje zou kunnen zijn dat het dus allemaal niet zoveel voorstelt, luchtig verteerbaar enzo. Maar kijk dan gewoon uit het raam en realiseer je: “HET IS ZOMER!” Dat verandert de zaak. Auto voorrijden, CD’tje erin, cruizzzzen… Dit is echt geen winterplaat. Maar het is ook geen winter toch? Nou dan. En mocht het je muziek niet zijn, dan ga je toch lekker wat anders doen?

As thought the days of laws and orders and obeying them are gone
Do whatever turns you on
Do whatever turns you on

(Do Whatever Turns You On)

Ps. als ze Uptight fatsoenlijk zouden pushen zou het best een enorme zomerhit kunnen worden, maar ja, dat doen ze vast niet… sleepy.gif Maar als ze het wel doen heb ik t voorspeld. cool.gif

2 reacties

Mag ik even opmerken dat ik het héél jammer vond dat de 3voor12 Luisterpaal weigerde 🙁 En dat ik al die fijne zomerse liedjes helaas niet heb kunnen horen.. Ik baal dus. Maar ik probeer Limewire af te struinen naar een paar van die nummers.

Over 3voor12 gesproken ^^ ik heb me aangemeld als vrijwilligster om recensies enzo te gaan schrijven voor de site van de afdeling Noord-Holland van 3voor12 :D! Ik ben erg benieuwd, heb n mailtje gekregen of ik naar de vrijwilligersvergadering in Atlantis in Alkmaar kom volgende week 🙂

Oeh… Goed zo… Ik doe af en toe iets voor 3voor12 Arnhem-Nijmegen, maar in een jaar 2 artikelen schrijven is nou ook weer niet heel veel… Maar als ik op kamers zit in Nijmegen, dan gaat t vast beter :).

Ik stuur wel wat Aberfeldy via msn.

Geef een reactie