Beste Stefan, (1)

bestestefan.gif

Beste Stefan

Ik houd heel veel van dieren. Ik kijk iedere dag zoveel mogelijk Animal Planet, ben lid van de WNF-Rangerclub en heb heel veel plaatjesboeken over dieren. Mijn lievelingsdier is de witte neushoorn. Hij is heel schattig en ik zou het dan ook heel gaaf vinden om hem als huisdier te hebben. Mijn ouders zijn echter tegen huisdieren en ik weet niet wat ik nu moet doen. Stefan, hoe krijg ik een witte neushoorn van mijn ouders?

Groetjes,
Hoorntje

Het antwoord van Stefan:

Beste Hoorntje,

Er is geen andere manier om dit te zeggen. Neushoorns zijn geen geschikte huisdieren. In het wild kunnen neushoorns tot 3600 kilo zwaar worden en dat wil je niet over je parket hebben lopen, laat staan denderen. Wat dat betreft hebben je ouders wel gelijk. Je wil ook niet door een onvoorzichtige neushoorn aan zijn anderhalve meter lange hoorn worden gespiesd. Witte neushoorns zijn ook erg gesteld op hun vrijheid en moeten over de steppes kunnen dartelen en af en toe ergens kei hard tegen aan beuken. Dat kan dan beter niet jouw huis zijn, of wel? Tenzij je een enorme savanne als tuin hebt, is het dus wellicht geen slim idee om een bijziende neushoorn, die op 10 meter geen verschil ziet tussen een mens en een boomstronk, in de tuin te hebben lopen. Deze bijziendheid maakt het ook moeilijk om een persoonlijke relatie met de neushoorn op te bouwen. De witte neushoorn kan echter wel goed ruiken. Daarnaast moet je natuurlijk ook zijn ontlasting opruimen. Dat is bij konijnen nodig en bij de neushoorn, die toch minstens 3000 keer zo zwaar is, dus ook. Anders gaat het (nog erger) stinken.

Al met al wegen de nadelen hier zwaarder dan de voordelen. Misschien kun je je ouders beter een kleiner dier voorstellen, bijvoorbeeld een cavia. Een cavia is een beetje plomp, maar wel stevig, en is ongeveer 20 cm. Hij heeft weliswaar geen hoorns, maar relatief gezien lijkt hij wel een beetje op de neushoorn. Cavia’s knorren, wat aangenamer is dan het gebulder van een galopperende neushoorn. Wellicht schrikt de cavia inbrekers minder af, je ouders zullen misschien sneller overtuigd zijn.

Ik zeg altijd “Het doel is bijzaak, het is de weg naar het doel die je het langst zal bijblijven.” Misschien dat je door veel studeren en leren ooit net zo slim als ik zal worden en geld zal verdienen om een grote savanne te kopen en daar neushoorns in te zetten. Daar moet je dan wel wat jaren voor werken, maar je zal er des te trotser op zijn.

Mail jouw probleem naar stefan@ditisstefan.nl, de leukste problemen worden door Stefan beloond!

Posted by Stefan

Stefan is online adviseur, redacteur en tekstschrijver. Hij studeerde Nederlandse Taal & Cultuur in Nijmegen, maar werkt inmiddels bij ZB Communicatie & Media in Ede. In zijn vrije tijd speelt hij gitaar, maakt, ontwerpt en onderhoudt hij websites.

13 Replies to “Beste Stefan, (1)”

 1. whahaha! lachwekkend!

  Beantwoorden

 2. *Grinnikt hardop en wordt door andere leden van het huishouden vreemd aangekeken*

  Super 😀

  Beantwoorden

 3. En ik maar denken dat het enige nadeel van een neushoorn was dat hij niet in de magnetron past…

  Anyway, dat parket is niet echt een argument, aangezien een vrouw (of man natuurlijk…) op (naald)hakken meer druk uitoefend per oppervlakte-eenheid. Ahhhh, natuurkunde… *nostalgie*

  Beantwoorden

 4. Tjongejongejonge, wat vinden ze daar op je studie nou van? Dat je anglicismen gebruikt? Schandalig…

  Beantwoorden

 5. Ooit waren Nederlands en Engels dezelfde taal.
  Ooit zullen Nederlands en Engels allebei Engels zijn.

  Beantwoorden

 6. @Stefan: Fijn, dan ben ik op die (verre) toekomst voorbereid met mijn studie Engels ^^

  Beantwoorden

 7. En ik kan de blits maken op feestjes met wat weetjes over het Nederlands. Hebben we toch nog allebei een toekomst…

  Beantwoorden

 8. Ja, leuk, heb je iets om aan je kleinkinderen te vertellen. 😉

  Beantwoorden

 9. Terwijl jouw expertise dan al lang achterhaald is…

  Beantwoorden

 10. Nee, mijn expertise heeft juist de toekomst. Misschien dat het ooit wel achterhaald wordt, maar tegen die tijd leven jij en ik al lang niet meer (tenzij iemand iets uitvindt waardoor we bijna oneindig kunnen leven).

  Maar goed, oude weetjes zijn ook leuk voor de kleinkinderen:
  “Once upon a time, when the people in Holland still spoke Dutch…” (and were not yet replaced by robots :twisted:)

  Beantwoorden

 11. Waarom zou jij alle mensen door robots willen verplaatsen?

  Beantwoorden

 12. Weet je wat echt super grappig is? Die laatste reactie was echt precies op mijn verjaardag!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *