Ray LaMontagne – “Can I Stay”

Niet zo vaak wijd ik een logje aan één bepaald liedje. Misschien ook wel, maar dat maakt niet zoveel uit. Ray LaMontagne heeft genoeg aan zichzelf. Het ergste wat je hem kunt aandoen is een obsessieve fan worden en bijvoorbeeld een foto van hem maken. Dan kan hij zelfs agressief worden. Ray heeft geen gelukkige jeugd achter de rug en heeft nu ook nog eens de pecht dat het enige wat hij kan – muziek maken – hem in de publieke belangstelling zet. Als hij zich niet goed voelt, moeten de lichten uit tijdens zijn shows, zodat hij het publiek niet kan zien, en het publiek hem niet. Als het aan Ray LaMontagne lag, zat hij thuis met zijn vrouw en kinderen op de bank en ging hij iedere dag naar het bos. Maar muziek zit in zijn bloed. En dus moet hij touren. Want van zijn wonderschone debuut Trouble van 2 of 3 jaar terug zijn inmiddels 400 000 exemplaren verkocht, tegen alle verwachtingen in.

Ach, Ray… Je raakte me met je eerste album, en nu is je tweede er bijna… In augustus komt hij uit “‘Till The Sun Turns Black” gaat ie heten. De eerste single gaat “Can I Stay” heten en is nu op zijn Space te beluisteren, tesamen met liedjes van zijn eerste album. Natuurlijk wordt het nooit een hit. Maar het is een wonderschoon liedje. Wonderschoon.

Luister hier naar “Can I Stay” op Myspace.
Lees hier een interview met The Independent over hoe pijnlijk verlegen Ray LaMontagne is, en hoe kut zijn leven was.

4 reacties

Hee Stefan,

Eerst maar het commentaar op de post op zich: ik ben vooral enthousiast over ‘Jolene’. Even verwachtte ik de zoveelste Dolly-Partoncover, dus elke andere vorm kon mij alleen maar meevallen, maar dit is mooi. Heel mooi zelfs.

Dan de rest: ik ben eveneens erg enthousiast over ‘The undersearch’ (en de rest eigenlijk ook). Is er iets te regelen met akkoorden en tekst, zodat ik dit (uiteraard met volledige vermelding van credits enzo) kan opvoeren op het volgende open podium van het Soda? Ik speel best wat gitaar, maar dan wel als anderen het hebben geschreven.

Ik zie uit naar Sessions nr. 2!

Jetske

Dank :). “The Undersearch” is een vrij simpel liedje, dus dat is best te leren. Als je me mailt dan mag dat wat mij betreft best. Dan kom ik wel kijken als dat mag :).

Geef een reactie