Milestones

Vandaag ontving ik dan eindelijk mijn propaedeutisch getuigschrift en hoef daarmee het eerste jaar niet opnieuw te doen het komende jaar. Een mijlpaal, milestone, zoals het Engelstalig deel van deze aardbol het zou noemen. Naast dat het vooral een historisch moment was enzo, deed het me ook aan iets anders denken. Toen ik nog jong en onbezonnen was, ik zat in de 4de klas ofzo, schreef ik enkele malen artikelen voor YoungDynamic.com. Het idee was dat ik andere jongeren interviewde over iets. Dat kon een project zijn, waar ze mee bezig waren, maar ook iets anders. Zo heb ik eens een jongen geïnterviewd die op zijn middelbare school een fruitkraam was begonnen, samen met enkele anderen, en het had warempel succes. Er waren wel degelijk kinderen die fruit wilden eten op de middelbare school, niet slechts vette hap. Het was mijn eerste telefonische interview ooit en ook mijn laatste. De rest vond mondeling, in het openbaar, of via internet plaats. Een andere categorie in die artikelen die ik schreef was “Milestone” (inderdaad). Gezien het feit dat Robeco YoungDynamic een beleggingsfonds voor jongeren was/is, moest het natuurlijk wel financieel zijn en de vraag wordt dan “Wat ga je doen met al dat fantastische rendement dat je behaalt met je beleggingen?” Ik schreef er uiteraard ook een over mezelf, ik spaarde voor een nieuwe gitaar (oh, kijk hij staat nog online!). Dat is dus heel oud, nog voor de oprichting van Plain in februari 2002, maar wel uit dat schooljaar denk ik.

Enfin, ik spaar nog steeds voor een gitaar, wat maar weer aangeeft dat je beter niet je geld kunt beleggen in Robeco YoungDynamic. In het begin ging het best lekker, tot zelfs een verdubbeling van de aandelenprijs, maar nu blijven we hangen onder de aankoopprijs, helaas. Beter kun je gewoon gaan werken en op die manier sparen ofzo, dat gaat in ieder geval sneller. Allebei kan natuurlijk ook.

Ondanks dit kon ik niet zo gauw een lijstje van “milestones” opschrijven, die ik wilde behalen. Niet financieel gezien, ik bedoel meer in het algemeen. Een “Do-Before-You-Die-list”, een bekend begrip op vakantie. Afgelopen weekend ging ik bedenken wat ik nu eigenlijk graag zou willen bereiken in mijn leven. Als ik dat zou weten, zou ik er ook naartoe kunnen werken. Ik kwam uit op het volgende lijstje:

– De Bachelor Nederlands halen
– Minstens één master Nederlands succesvol afronden
– Een semi-akoestische gitaar kopen
– Een Lord of the Rings-marathon doen
– Een boek schrijven
– Een eigen studio hebben
– Een CD (professioneel) opnemen
– Een eigen auto kopen (en er in rijden)

Het is uiteraard een incompleet lijstje, maar het zijn zomaar wat dingen die heel gaaf zouden zijn. Het zou ideaal zijn als ik deze dingen zou kunnen doen voordat ik doodga over een heel lange tijd (zo hoop ik). Dus. Dat gaan we dan maar eens doen he? Het lijstje vind je vanaf nu rechts in dit scherm >>, en zal vanzelf geupdate worden. Ook zal er een pagina komen met al behaalde milestones. Dat is immers veel bevredigender dan alleen maar niet behaalde dingen.

Vandaag in ieder geval de propaedeuse gehaald, dat is alvast een stap verder richting de eerste twee items op de lijst. Geeft al meteen fijn gevoel…

7 reacties

Nummertje 4 lijkt me wel te regelen. Overigens vind ik wel dat je dan de extended versions moet kijken, dan heb je het ook meteen helemaal gehad. Nummer 5 is trouwens ook wel te doen als je er geen extra eisen aan stelt (zoals bij nummer 7).

Geef een reactie