En ontspan…

Hierbij presenteer ik u vlugvlug mijn nieuwste creatie – ik moet weer aan den arbeid eigenlijk, maar omdat ik u allen natuurlijk moet opvoeden enzo, heb ik een selectie van Turin Brakes liedjes gemaakt die u op iedere computer kan luisteren – mits er een geluidskaart en internetverbinding op zit.

Ga naar www.turinbrakes.nl en klik op “Launch the Turin Brakes audioplayer” rechtsboven in het scherm, nadat u eerst op mijn geweldige site hebt gestemd voor de Digital Music Awards (de banner erboven dus – waarvoor dank). Een korte track-by-track:

1) Ether Song – hidden track en briljantste nummer (naar mijn mening) op Ether Song, het tweede album. Het is mooi, werkt naar een climax toe en er zit warempel een soort van idee achter. Hij duurt wat lang voor het ongeoefende oor, wellicht, maar je gaat het vanzelf waarderen!

2) Love Is All You Deserve – van de Red Moon EP van vorig jaar. Onbekend nummer, maar best heel erg mooi. Beetje cliché titel wellicht…

3) Come And Go – wederom een geweldig nummer, dit keer van JackInABox. Mooie vertraagde gitaarloop met effect zorgt dat het nummer sfeer uitstraalt.

4) Everybody Knows – b-side, maar wel erg lekker!

5) Painkiller – de single, en misschien het toegankelijkste nummer.

6) State Of Things – mooi! mooi! mooi! Dit was zo’n beetje het nummer dat de Britse pers wakkerschudde. Maar het is ook gewoon een mooi liedje.

Blindfold me, tie me up
Or tie me down,
Yeah take me anywhere.
Keep your ears close to the ground.
Listen to me, but don’t die laughing
All things must end yeah?
But I can see my faith in your eyes
As I’m stitched up by my friends again
They just can’t defend the State of Things
Between you and me used to be on fire

So slip of your shackles
You don’t need them
Where we’re going
See, what happens just happens
There ain’t no straight lines in the state of things
So try to cling on to dear life
And don’t forget the world keeps on turning round
Despite you and me used to be on fire
But now look now, see where we’re going.
I don’t know. Where are we going?
I don’t know.

(State of Things van Turin Brakes – van The Optimist LP)

(liedje 1 heeft een hele lange intro van een vliegtuig in de lucht, dus het kan even duren voordat je doorhebt dat de muziek bezig is, maar het is zo’n geweldig nummer dat ie er wel op moest).

3 reacties

Scissor Sisters? Hm, vaag. Ik zie de gelijkenis niet echt..

Trouwens, ik kén al die nummers al ^^ Love Is All You Deserve heb ik echter in een extreem slechte liveversie op mn pc staan, beetje jammer.

En oja, ik zie dat je Day Of The Triffids aan ’t lezen bent. Vaag boek hè? Ik heb ‘m in de 6e gelezen..

Dit is mijn meest onsamenhangende post ooit, denk ik.

En hij gaat ook nog eens nergens over. Maarja, je wilt wel eens interesse tonen, nietwaar? 🙂

Als je n nummer wil wat op de scissor sisters lijkt moet je “Rain City” (van turin brakes) downloaden en daarna “Take your momma” luisteren, waarbij Turin Brakes overigens eerder was met het nummer :P.

@tess: het boek is inderdaad erg vaag, ik moet het lezen (voor bijles), tis op zich niet onaardig, maar het is niet mijn “ding”, om het zo maar te zeggen. Als je n keer de goede versie van Love Is All You Deserve wil, moet je t maar even zeggen :).

Geef een reactie