Women In The Whirlpool Of Desire

Het is serieus een bestaand liedje.

Nou ja het liedje heet eigenlijk “Whirlpool of Desire” en het staat op het derde album (40 Miles) van Indigo Jones, vooral bekend als always-drunk-supportact van I Am Kloot en als makers van de Whiskey Song. Dit album is onderweg naar mij – gesigneerd – gezien het feit dat ik mijn Duits-skills even had benut om wat reviews voor hun te vertalen (hun album is uit in Engeland en Duitsland, lekker hƤndig). Het derde album is bluesy-acoustic, voor zover te beluisteren op hun space en het klinkt daarmee lekkerder dan de gestoorde psychopateneffecten die ze gebruikten op hun debuut No Smoking met dan weer wel een heel briljante cover, gezien het feit dat ze zelf dus wel kettingrokers zijn.

Zodra het hele album binnen is volgt de review. Tot die tijd maar even op de space luisteren dan… Naast het aardige 40 Miles staat daar ook, inderdaad, Whirlpool of Desire:

http://www.myspace.com/indigojonestheband

5 reacties

Ik heb ze ook gezien met IAK. De Whiskey Song was prachtig, ’t enige dat ik me nog van het optreden kan herinneren eigenlijk :P.. Hoewel ik me ook vaag herinner dat ze Whirlpool of Desire speelden, maar als dat op hun nieuwe album staat zal ik me wel vergissen.. Ik zag ze namelijk in december ’04, tijdje geleden alweer.

Bij de weg, jij studeert Nederlands.. dus ik heb even een vraag die jij moet kunnen beantwoorden. Is het ‘het enige DAT ik me kan herinneren’ of ‘het enige WAT ik me kan herinneren’? Hoe zit dat nou met die aanwijzende voornaamwoorden (want zo heten die woorden toch)? Ik raak altijd in de war šŸ™

Volgens mij spelen ze Whirlpool of Desire, want dat was totdat ik een keer het eerste album kocht samen met de Whiskeysong en Everyday Andy een van de weinige liedjes die ik herkende, omdat ze ze steeds speelden… Overigens komt Kloot in November naar A’dam! Werd tijd… Met een beetje geluk met Indigo Jones :P.

Pin me er niet op vast, maar volgens mij is het “dat”:

“Het huis dat je daar ziet…”

Er staat heel veel uitleg daar”
http://oase.uci.kun.nl/~ans/e-ans/05/08/body.html

Hier staan welke woorden je allemaal kunt gebruiken:
http://oase.uci.kun.nl/~ans/e-ans/05/08/02/body.html

En hier staat nog wat meer over de hele kwestie:
http://oase.uci.kun.nl/~ans/e-ans/05/08/03/02/body.html

Het komt erop neer dat “het enige” hier is waar naar verwezen wordt en dan is “het enige” dus een expliciete antecedent en alleen bij een impliciete (verzwegen) antecent of wanneer de expliciete antecedent een zin is, gebruik je bijvoorbeeld “wat”.

Dus…

Het koffiezetapparaat dat kapot ging.

En:

Het koffiezetappraat ging kapot, wat Sjaak niet kon waarderen.

Snappez-vous?

Geef een reactie