The Hitchhiker’s Guide To The Galaxy (Douglas Adams)

Zo, alweer een boek uit. Nou ja, eigenlijk heb ik een omnibus, dus ik heb het nog niet uit, maar als het een losse editie zou zijn geweest, dan zou ik hem uit hebben gehad.

Anyway, we hebben het hier dus over The Hitchhiker’s Guide To The Galaxy.

Plot: Arthur wordt op een ochtend wakker en zijn huis staat op het punt om gesloopt te worden. Zijn vriend Ford weet hem ervan te overtuigen dat hij mee naar de pub moet gaan om wat te drinken, dit ter voorbereiding op het vergaan van de aarde. Als dit dan gebeurt regelen ze een lift en komen ze aan boord van een ruimteschip van een minder sociaal wezen, dat tevens de op 2 na ergste vorm van poëzie schrijft. Dit is het begin van een reis door de ruimte, die door Arthur vol ongeloof wordt beleefd.

Mening: Teleurgesteld zal ik het niet willen noemen, maar ik vond het aan de korte kant. Als je in een dikke omnibus zit te lezen, dan denk je toch automatisch dat het één boek is. Terwijl ik meende aan het eind van een hoofdstuk te zijn, bleek het boek te zijn afgelopen. Ik dacht dat er nog van alles ging gebeuren, en er begon ook van alles te gebeuren op het eind… Ik had net het idee dat ik in het verhaal kwam. Gelukkig kon ik meteen doorlezen in het tweede boek (The Restaurant At The End Of The Galaxy), maar het kwam gewoon een beetje onverwacht zo.

Dat gezegd hebbende is het een boek met zeer sterke humor, die mij menigmaal deed grinniken. Het plot zelf niet is extreem onderhoudend, maar daar gaat het, in dit eerste boek althans, volgens mij ook niet om. Inmiddels ben ik al een stuk gevorderd in deel 2 en daar lijkt meer te gebeuren. Dat is in ieder geval positief. Ik denk dat ik deel 2 sowieso een stuk beter ga vinden. Maar dat moet nog blijken, natuurlijk…

1 reactie

Geef een reactie