T-pads ™

Douwe Egberts en Philips sloegen de plank behoorlijk raak met de koffiepadzzzz voor het Senseo-apparaat. Douwe was zielsgelukkig en Philips ook, maar Douwe zat ook wel een beetje met een probleem: hoe verdien ik nog meer hieraan? Ze keken rond naar wat voor merken ze nog allemaal hadden en ze kwamen toen al gauw uit bij Pickwick. Hmm, thee uit een koffiezetapparaat, kenda? “Ach”, zei Philips, “alles kan, maar als we nou slim zijn dan maken we net iets andere pads waardoor men ook een andere padhouder nodig heeft, dan verdienen we er allebei wat aan!”

Zo gezegd, zo gedaan, en zo liep ik vanmiddag met Erwan door de Aha! op den Groenestraat, we waren eigenlijk op zoek naar suiker, toen ons oog viel op de T-padzzzz ™. In mijn studentenhuis staat een Senseo voor algemeen gebruik, die kan je ook als waterkoker gebruiken, maar dan zit er wel een koffiesmaak aan je (thee-)water. Tot op heden voelde ik nog niet de behoefte om er padzzzz te kopen. Aan de andere kant had ik niet veel zin om iedere keer weer een pannetje water voor één of twee kopjes thee op het vuur te zetten.

Het is niet dat ik koffie extreem goor vind, maar om het nou in je thee te hebben… Enfin, dit bracht ik dus ter sprake, maar naast de padzzzz stond gelukkig de oplossing: de Philips Pickwick Theepadhouder! Nog geen tweeëneenhalve euro! Even twijfelde ik, waarom stond er op de Pickwick verpakking “T-pads” en op de verpakking van de houder”Theepad”(-houder)? Echter, voor 2,50 (euro) wilde ik dit risico wel lopen, en het was niet eens zoveel duurder dan gewone thee (als je ten minste de eenkopszakjes ook echt als eenkopzakjes gebruikt, wat de meeste mensen volgens mij niet doen… Ik was nog niet overtuigd van het feit dat de koffiesmaak ineens verdwenen zou zijn, alleen door een nieuwe houder erin te doen, maar ik besloot de gok te wagen. Na het eten en sporten dan.

[Eten & Sporten]

Zo, het is zover. Zenuwachtig maak ik het doosje van Philips open. Je weet nooit of het niet toch een valstrik is en dat je nog 20 onderdelen nodig hebt. In het doosje zaten 4 dingen, de houder, het stroomgedeelte en 2 hendels. Het bleek namelijk uit te maken welke Senseo je precies had. Handig van Philips is dat ze het typenummer dus onderop het apparaat hebben gezet, dus dan moet je je Senseo eerst optillen. Vet relaxed, omdat dan het waterreservoir leegloopt. Na de keuken te hebben schoongemaakt, was ik in ieder geval tot de conclusie gekomen dat wij niet Senseo HD-7840 hebben, maar in plaats daarvan HD-7810. Bij HD-7840 was ik behoorlijk genaaid geweest, want dan kon ik de Theepadhouder helemaal niet gebruiken. Daar was nu geen sprake van.

Ik bevestig de juiste hendel aan de padhouder, door middel van de 4 pagina’s tellende handleiding. Ik was het ding eerst af, warm water en laat, geheel volgens de tip in het boekje, het ding eerst een keer doorlopen zonder pad, om de koffiesmaak uit het apparaat te krijgen. Wantrouwend gooi ik het bruinige water dat uit het apparaat komt weg, niet geheel gerust gesteld dat er nu ineens geen koffiesmaak meer aan het water zit. Enfin, ik doe een T-pad “Tempting Red” (rooibos, specerijen – kaneel, gember, kardemomen, sinaasappelschilletjes (merk op: geen rode!), bloedsinaasappelaroma en bloedsinaasappelstukjes – 0,7%) in het apparaat. Ik druk de knop in. Langzaam stroomt mijn eigenlijk te grote kopje vol. Wantrouwend kijk ik naar de kleur van het water, maar het ziet er warempel als – rode – thee uit. Ik meen nog steeds een soort van koffie geur te ruiken, maar het water is te heet om te proeven.

Als het water is afgekoeld, neem ik een slok. Hmm, in de verte proef ik nog een soort van koffie-achtige smaak, maar het is thee die duidelijk domineert. Ik zal niet zeggen dat het 100% thee-smaak is, eerder 99%-1%, maar er blijft een beetje koffie aan zitten. Na een tweede en derde slok besluit ik dit niet storend te vinden. Zodoende heb ik de stap gewaagd. Voor het eerst heb ik padzzzz gebruikt om iets te zetten, of het nu koffie of thee is, voor mezelf. Het is een historisch moment. Een moment om te herdenken. 11 september 2006. Volgens mij wordt er vandaag nog niets herdacht, of wel? Als het al zo is, dan is DIT vast belangrijker!

3 reacties

whahaha, thee zetten doen wij nog op de ouwer/ouder? wetse manier. en we hebben ook nog een GASfornuis…jaja! en een GAS oven…en geen vaatwasser etc.

Kusje

Jepz oven met de hand aansteken. Lucifertje erbij en dan HOPPA! Ach, wel handig als de stroom is uitgevallen…oven aan en het blijft warm bij ons 🙂
Vet Retro ^^

Geef een reactie