Volwassen doen

Deze week staat in het teken van volwassen doen. Ik moet dus even opgroeien.

Morgen begint mijn stage, op mijn oude middelbare school, het Elzendaalcollege. Afgelopen donderdag ben ik vast gaan “kennismaken” met de school die ik al kende. Maar voor mijn collega Dylan was het wel handig, want hij kende de school nog niet. En er zijn in de jaren dat ik weg ben natuurlijk ook enkele dingen veranderd. Zo doen “we” nu weer aan 50-minuten-lessen (in plaats van 40, zoals in mijn tijd). Dat is dan weer een onfortuinlijke ontwikkeling, voor mij dan. Morgen is het vooral achterin de klas zitten observeren, maar daarna moeten Dylan en ik er echt aan geloven en allebei les geven.

Woensdag mag ik mijn professionele annoteer-skills gaan uitoefenen op enkele bladzijdes uit “Het Kind Van Weelde” (anoniem), waarna ik moet werken en daarna bijles mag geven. Alsof dat nog niet lachen genoeg is staan donderdag en vrijdag in het teken van Constraints on Spelling Changes, georganiseerd door de Association for Written Language & Literacy, en ik zit nu eenmaal in het Local Organising Committee. Ik mag allemaal wetenschappelijke praatjes over spelling en taal bijwonen; en netwerken / inburgeren in de academische wereld. Weer een stap dichter bij world domination en dichterbij het lid worden van de geheime organisatie die alle belangrijke beslissingen op aarde neemt (ik vermoed dat dat academici zijn namelijk – al weet ik het niet zeker, want het is geheim).

Van dit alles natuurlijk op eigenzinnige wijze verslag op ditisstefanpuntnl, hier dus.

Blijf kijken!

4 reacties

Op het mbo moet je het 1e jaar al stage lopen enzo. Had ik nog geen zin in op mn 16e. Veel te ingewikkeld en eng…(Ik vind heel veel dingen eng…zoals bellen enzo…)

Ah op die manier :). Ik redeneerde van VWO (WO) naar HAVO (HBO). Mijn fout ;).

Kan me voorstellen datje daar nog geen zin in had. Ik bedoel… 16, dat is echt fukking jong. Ik wist nog niet eens zeker op mijn 18de of ik wel de goede keuze maakte, laat staan dat ik wist wat ik wilde op mijn 16de… Als ik op mijn 16de zou zijn gaan studeren (vervolgopleiding doen dus) dan had ik vast en zeker iets heel anders gekozen dan wat ik nu doe…

Geef een reactie