Johan + El Pino & The Volunteers in Doornroosje

Ik had El Pino & The Volunteers al gezien, spelende een akoestische set in het Cultuurcafé, en dat was op zich wel aardig, best leuk, maar om nou te zeggen dat het geluid zo perfect was en de sfeer zo intiem, neen, dat kon ik niet zeggen. T was best aardig, en voor een gratis optreden zelfs goed, maar het was niet mijn “gig of the year”.

El Pino & The Volunteers
Gisteravond stonden Pino en zijn vrijwilligers in het voorprogramma van Johan in Doornroosje. Dit keer waren al zijn vrijwilligers er, en niet alleen de banjospelers, dus we hadden “de full band effect” om het zo maar te zeggen. Ik was helaas te laat – mijn fiets stond nog op de uni, dus die moest ik eerst gaan halen met de bus en dat lukt niet in een half jaar, bovendien stond er een rij – maar toen ik binnenkwam en een biertje erbij had gepakt boeide El Pino mij zeker. Zijn Volunteers ook. Ik vind het op zich wel eng worden dat ik als niet per se pro-amerikaan steeds meer van country ga houden, maar El Pino & The Volunteers maken best goede muziek, voor een Nederlandse band. Check ze uit, als ze komen, of ga naar hun myspace.

Johan
Nou goed, Johan heb ik nooit bewust vermeden, ze kwamen gewoon niet op mijn pad. Ik was dan ook in eerste instantie niet heel erg geneigd om te gaan toen ik hoorde dat ze kwamen, omdat ik ze – op Tumble and Fall, Walking Away en Oceans gewoon niet kende. Dus wat dat betreft was ik best een meeloper. Ik ging pas, toen ik hoorde dat andere mensen gingen. Wat ook wel logisch is, want alleen-naar-concerten-gaan is nou ook weer niet heel vet cool.

Enfin, het eerste liedje van Johan begon lekker en er zat een mooie gitaarsolo in. Ik dacht bij mezelf: “Ja! Gitaarsolo, dat moet vaker gedaan worden!” Na nog 10 liedjes bedacht ik me dat er wel wat meer variatie in de solo’s mocht, ze waren over het algemeen hetzelfde.
Dan ga ik nu muggenziften: bij 1 liedje (vraag me niet hoe het heet) was de samenzang af en toe behoorlijk vals. Verder stond de geluidsmix niet altijd even lekker, soms was de zangstem te hard, soms juist te zacht.
Maar goed, verder moest ook ik toegeven dat er ook goede Nederlandse rockbands zijn, want ja, Kane schaadt toch je beeld van de Nederlandse muziekscene. Bovendien kost een kaartje voor studenten maar 8 euro, dus wat dat betreft moet ik ook gewoon mijn bek houden.

myspace.com/elpinoandthevolunteers
myspace.com/johan4all

Opdatem 18:59 uur: Ik wil nog even virtueel zwaaien naar Jaap (die mijn kamer tipte en ik gisteren voor het eerst tegenkwam) en Jasper (voor wie ik een recensie schreef voor 3voor12 Arnhem/Nijmegen (die sneller op mijn naam kwam dan andersom ). 🙂

3 reacties

Geef een reactie