Duitsers, terrasjes en meer dan 100 keuzes

Als je komt aanrijden zie je een massale parkeerplaats, inclusief aparte plaatsen voor bussen. Er zijn veel Duitsers. Als je er loopt, lijkt het alsof ze dezelfde architect hebben geregeld die ook de indeling van Disneyland Paris heeft ontworpen. Op verschillende plaatsen worden lekkernijen verkocht en zijn terrasjes om onder het genot van een espresso of warme chocolademelk.

Nee, ik heb het niet over De Efteling of over Walibi World. Ik heb het over het Designer Outlet Roermond. Het walhalla van de vrouw. Hier zijn meer dan 100 kledingwinkels te vinden, alle bekende merken zijn vertegenwoordigd. Van Hugo Boss tot Stefanel, van Nike tot Adidas. Dit alles uiteraard verpakt onder een romig sausje van “gezellig een dagje uit”, begeleid door hits van Enrique Iglesias, Marco Borsato (en dan de nummers die je alweer was vergeten) en, je ontkomt er gewoon niet aan, Celine Dion.

Ik ben de tweede straat nog niet doorgelopen of ik realiseer me hoe weinig ik van mode weet. Ik vraag me af “wat doe ik hier?” en “wiens idee was het om hier vandaag heen te gaan?” Na deze existentiële vragen te hebben verwerkt, komen de meer praktische vragen, zoals “is dit nu een mannen of vrouwenzaak?” en (eenmaal in een winkel voor mannen of mannen en vrouwen) “is dit nu echt mannenkleding?” Met onzekere gevoelens verlaat ik dan de winkel weer, want vaak is het gewoon echt niet duidelijk. Een merk wat ik zou associëren met mannen (Hugo Boss) blijkt ineens ook vrouwenkleding te hebben, maar metroseksuelen kunnen het vast ook aan…

Zijn er dan alleen modezaken? Nee, zoals ik al zei zijn er ook terrasjes (en een McDonald’s). Daarnaast is er een Black & Deckerzaak, maar om nou te zeggen dat die me wel boeide… Het is niet zo dat ik geen kleding nodig had, het is gewoon dat het aanbod te overweldigend is om een fatsoenlijke keuze te kunnen maken. Zo wil ik best een nieuwe winterjas, maar als er 100 verschillende winkels met winterjassen zijn, dan moet je maar net het goeie merk kiezen en slagen.

Outlets zijn dus niks voor mij. Ik kan beter gewoon naar 1 winkel gaan met meerdere merken en daar dan een keuze maken.

Extra zuur was overigens dat bij de uitgang een bordje hing “Centrum Roermond – 3 minuten” en dat later bleek dat ook daar koopzondag was, dit in tegenstelling tot wat ik had gedacht. De twee uur kwamen wel om, maar ik heb onverrichter zake de outlet verlaten.
Ze hadden op zijn minst een CD-zaak tussen die 100 zaken kunnen stoppen…

1 reactie

Hahaha, ik was er van de zomer ook nog. Het centrum van roermond is veel boeiender dan de outlet, waar overigens helemaal geen leuke winkels tussen zitten. Wat ik toen in de outlet heb gekocht…euh 2 kleine dingetjes bij de calvin klein lingerie gedoe, die vlakbij de mcdonalds zat…en die duitsers…die parkeerplaats voor met mercedessen…*zucht* mercedes 😛

kusje

Geef een reactie