The Restaurant At The End Of The Universe (Douglas Adams)

Eindelijk heb ik de tijd gevonden om deel 2 uit de Hitchhikers serie te lezen. Dit tweede boek was naar mijn mening beter dan het eerste, maar het einde is wederom wat onbevredigend als je geen deel 3 erna hebt zitten, vind ik. Het gaat hier om een oooooopen eeeeeeeeiiiiiinde, zoals Jiskefet het ooit noemde. Gelukkig dat ik meteen kan doorlezen in deel 3. Overigens vond ik de spanningsboog hier beter. Het is niet zo dat het boek tot het eind rustig blijft kabbelen en dat het net rond het einde spannend wordt, zoals in deel 1, er gebeurt van alles, het hele boek door. Alleen een beetje jammer van het open einde, Zapphod en Trillian worden gewoon het laatste gedeelte van het boek niet meer genoemd en Ford en Arhtur zitten in een vrij uitzichtloze situatie, ware het niet dat ze er toch wel weer uitkomen, omdat het de Hitchhiker’s Guide nu eenmaal is. De vraag is alleen hoe en wanneer. Dat Douglas Adams die onthullingen pas in het volgende boek doet, is vast goed voor de verkoopcijfers, maar flauw is het wel…

Geef een reactie