I Am Kloot laten de sterren zien

Ik vond die titel wel mooi gevonden… Melkweg: sterren. “Stars from your favourite sky” = sterren. “Even the stars” = sterren. Haha. Mooi he?

I Am Kloot stond gisteravond dus in de Melkweg, samen met de McLeod broertjes uit Schotland. In het voorprogramma stond Jon Auer, die heel goed te lang kon lullen en minder goed zijn liedjes vervolgens de lange introductie waard maken. Hij was niet extreem slecht ofzo, het was best aardig, vooral toen een jongen uit het publiek mee ging drummen, dat was wel lachen. Maar na 40 minuten had ik er wel genoeg van :).

Dus. I Am Kloot had de “guts” om meteen af te trappen met een nieuw nummer “Suddenly Strange”, en ik kan me er niet heel veel van herinneren behalve dat het filthy en Klootish was. Sterker nog, van de eerste 5 liedjes waren er 3 nieuw ofzo, en You’ve Got To Go klonk geweldig hitpotentieel, voor een Klootliedje dan…

Ik heb niet zoveel te zeggen, behalve dat het zonde was dat er geen hoorn was in de Melkweg, anders had Sjoerd The Same Deep Water weer mee kunnen spelen, dat Andy toch een beetje moet oefenen alvorens Avenue Of Hope te gaan spelen en dat de McLeod brothers verder ECHT niet nodig waren op de meeste nummers (uitzonderingen daargelaten: Gods and Monsters bijvoorbeeld). Met 3’en klinkt het over het algemeen net zo krachtig als met zijn 5’en, zoniet krachtiger. Ik kijk hoe dan ook uit naar het nieuwe album, wat geweldig lijkt te gaan worden (ik vond slechts 1 liedje minder bijzonder tot nu toe).
Anyway, al met al was het geweldig, groeten vanaf hier naar:

Carice van Houten: je was te snel weg voordat ik mijn openingszin (“Leuke blouse”) in uitvoering kon brengen. Maar ons oogcontact was heel bijzonder.
Tessa: nice to see you again – but a bit short…
Sjoerd en Mischa: 3,2,1, FAN!
Renée: leuk dat je mee was, t was gezellig, wel zonde van t college de ochtend erna ;).
Mirjam: leuk je te leren kennen, hopelijk tot nog een keer!

4 reacties

Geef een reactie