Ik vind jou echt gigagoed als je zelf ….

Ik vind jou echt gigagoed als je zelf je galakleding aandoet.

Halverwege de avond moet het zijn geweest, toen ik me iets realiseerde over gala’s. Het komt er op neer dat iedereen iets duurs aantrekt (of doet alsof hij/zij iets duurs aantrekt) en dat je dan in principe hetzelfde doet als gewoon uitgaan. Met als bonus dat je nu makkelijker kunt zeggen “Meid, je ziet er fantastisch uit.” Nou ja, en je gaat op de foto. Verder is het vooral een wereld van tegenstellingen. Echt wel! Tegenstellingen tussen Man en Vrouw.

– Vrouw heeft over het algemeen al 3 maanden van tevoren een jurk zodat ze daarna nog 3 maanden kan twijfelen of ze niet toch een andere mooie moet kopen.
– Man leent of huurt een pak of wordt door omgeving gepusht er zelf een te kopen, waarbij benadrukt moet worden dat dit over het algemeen niet 3 maanden van tevoren is.
– Vrouw heeft over het algemeen al 3 maanden van tevoren bijpassende schoenen gekocht, over het algemeen pumps, zodat ze nog 3 maanden kan twijfelen of ze niet toevallig andere schoenen wil kopen.
– Man heeft al zwarte schoenen.
– Vrouw begint al rond een uur of 6 met optutten, want anders zien ze er niet mooi genoeg uit.
– Man gaat een uur van tevoren even snel douchen en trekt zijn kleding aan. En zijn schoenen! Prutst wel 10 minuten met strikje of stropdas. Indien geen succes: bovenste knoopje los, borsthaar trimmen en zonder strikje of das gaan.
– Vrouw heeft het over het algemeen koud, behalve in de zaal zelf, waar ze zich namelijk warm danst.
– Man vergaat van de hitte in pak, drinkt daarom vaak meer dan de vrouw.
– Vrouw is vooral bezig met het ontvangen van complimentjes.
– Man is vooral bezig met het uitdelen van complimentjes.
– Vrouw ziet het gala als het hoogtepunt van het jaar.
– Man ziet het gala vooral als avond uit waarbij hij er wel breed uitziet.

U begrijpt het, hilariteit alom, ik ben bang dat de foto’s nog wel een keer verschijnen. Morgen een log over het A-feest en de fantastische parallel die ik daarbij kan trekken met deze log. Bereid je maar voor! Want het wordt FAN-TAS-TISCH!

3 reacties

Je generaliseert! En niet zo’n beetje ook zeg. Het gala als hoogtepunt. tu-tu-tu. Mja het lag dit keer wel aan de mensen, want de muziek was super…

Trouwens de day-after is eigenlijk het leukste van alles. Kwart voor negen iets te veel gevraagd voor sommige onder ons. Anyway, de Kerst is ingeluid.

Ik? Generaliseren, hoe kom je erbij?
Troost je met de gedachte dat ik om kwart voor 9 ook bijna wakker was (8.53 uur). En nu op naar het A-feest en net doen alsof er gisteren geen gala was.

@Budje: dank :).

Geef een reactie