TV en Kerstmis

Nu moet je met Kerstmis natuurlijk samen met je familie het kerstdiner nuttigen, spelletjes doen en sneeuwballengevechten houden, maar mocht je geen leuke familie, geen lekker eten, geen gave spelletjes en/of geen witte kerst hebben, dan biedt de televisie uitkomst. Maar wat moet je kijken? En wat kun je het beste ontwijken? ditisstefan.nl zapte voor u door de TV-gids heen en maakte meteen een lijstje van “Tinks Toe Watsj Dis Kristmus”. Komt ie dan, komt ie dan, komt ie dan he!


Zondag 24 december
1) 20:20 The Lord Of The Rings: The fellowship of the Ring (NED3)
Frodo krijgt een ring van zijn oom die kapoet moet. Want die ring kan een foute man aan de top helpen en supervette krachten geven (“One ring to rule them all”). Frodo, de kleine man met het grote hart, moet de ring gaan vernietigen. Zo gaan ze op weg met allerlei aardige en minder aardige wezens die hun pad kruisen. Mond uiteindelijk uit in Toch wel een film die je even gezien moet hebben, al was het alleen maar om de special effects en CGI-animaties. Maandag deel 2 (The Two Towers) en dinsdag de indrukwekkende finale (The Return Of The King).

2) 22:05 The Osbournes Family Christmas Special (RTL7)
Ik ben niet iemand die van realityseries houdt en De Bauers, Gewoon Jan Smit en alle andere Nederlandse realityseries over BN’ers heb ik dan ook geskipt. Maar The Osbournes is briljant. Ozzy Osbourne kan het zelf niet allemaal nog even goed volgen, maar dat krijg je dan ook met zulke kinderen. Gelukkig is er Sharon die de boel in het gareel probeert te houden, al is die ook niet bang zichzelf te verlagen naar het niveau van de kinderen. Een parodie op het genre door de uitvinders van het genre zelf… Briljant.
3) 22:30 Trailerpark Boys – Christmas Special (MTV)
Je kunt veel zeggen van Trailerpark Boys maar het is in ieder geval een briljante serie. Julian en Ricky doen alle moeite om rijk te worden zonder in het gevang te moeten (overigens zonder veel succes). Trailerpark Boys is een briljante serie over vriendschap, liefde en alles wat daarmee mis kan gaan. Gemaakt als een Fly On The Wall-documentaire, zeer zeker de moeite waard. Meestal erg goed. Bij vlagen hilarisch.

NIET KIJKEN: 20:30 Home Alone 4 (RTL7)
Succes betekent nog niet meteen kwaliteit. Het beproefde recept, maar dan slechter (jaja, nog slechter dan deel 3).
Maandag 25 december
1) 20:00 Le fabuleux destin d’Amélie (NED2)
Als je moeder klaagt dat je teveel programma’s op je kamer kijkt of (voor hun TV te grove programma’s – je hebt ten slotte de vorige dag Trailerpark Boys en The Osbournes gekeken, dan is het misschien tijd voor een vrouwvriendelijkere film. Met Amélie zit je dan geramd. Hiermee scoor je punten bij je ouders (met name je moeder), mits ze de film nog niet hebben gezien. Anders vast ook, maar minder natuurlijk… Het is in ieder geval een betere film dan Sissi (die middag op NED1).

2) 20:00 Doctor Who: The Runaway Bride (Christmas Special) (BBC1)
De BBC heeft ook hele leuke programma’s, waaronder deze. Je hoeft niet van sci-fi te houden om dit toch goed te vinden. Met Catherine Tate als Runaway Bride die zonder dat ze het zelf weet uitmaakt van een groot masterplan. *Evil muziekje*. Als je Engels niet heel goed is, dan kun je misschien de kerstspecial van het vorig jaar kijken (The Christmas Invasion) op NED3 om 19:30 (dus een halfuurtje eerder). Een heerlijke combi sci-fi en komedie. Kijken.
3) 23:30 Little Britain Abroad (BBC1)
Vicky Pollard, Daffyd en Lou & Andy gaan op vakantie. Of in ieder geval naar het buitenland. In de United Kingdom zijn ze al briljant, maar nu komen ze in voor hun totaal onbekende situaties en plaatsen terecht. De kerstspecial van Little Britain belooft veel goeds, ten minste als ze wat goede grappen erbij hebben verzonnen en niet steeds maar dezelfde grappen blijven maken over mensen met een handicap… Toch maar kijken…

NIET KIJKEN: 22:30 National Lampoon’s Christmas Vacation (SBS6)
Hoe deze film ooit 3 sterren heeft gekregen is mij een raadsel, maar het komt er op neer dat ie dus gewoon over het algemeen niet grappig is. De familie werkt niet helemaal goed mee, en dat zorgt af en toe voor een glimlach, maar eigenlijk is het gewoon een stereotiepe, Amerikaanse komedieserie, maar dan met de lengte van een film.

Dinsdag 26 december
1.
21:25 Andermans Veren (NED2)
Cabaret is altijd goed. Andermans Veren is een leuk programma vol fragmenten. Ja, het komt op -verdieping- Nederland 2, maar daar moet je dan maar mee leren leven.

2. 20:30 Starsky & Hutch (SBS6)
Mijns inziens grappige remake van de serie met Owen en Stiller, dus garant voor twee uurtjes lachen. Overigens met een geweldige gastrol van Snoop Dogg.
3. 18:25 Pluk van de Petteflet (NED1)
Dooddoener, ik weet het, hij staat primetime geprogrammeerd, maar hier heb ik jeugdherinneringen aan. Dus. Gewoon kijken, hij is vast goed.

NIET KIJKEN: 16:10 Sissi, die junge Kaiserin (NED1)
Waarom? Waarom ieder jaar weer? Het doet me vooral denken aan Bert Visscher, die ooit een briljante sketch maakte over de films van Sissi “Sissi, ich glaube es ist besser, wenn meine Mutti das Kind auffuttert” :D. Niet kijken dus.

2 reacties

Mijn moeder vond Amélie niet tof… ik wel, maar ik had de film al eens gezien. En ik ben gewoon vergeten naar Pluk te kijken!! tss… gelukkig is sissi dit jaar niet aan geweest hier 😀

Geef een reactie