VFM: The Last Kiss

The Last Kiss 2006 (imdb)
Genre: Existentiële crisis, komisch drama
Met: Zach Braff (Garden State), Rachel Bilson (The O.C.) e.a.
Regie: Tony Goldwyn

Michael en Jenna wonen gelukkig samen en Jenna is ook nog eens zwanger. Michael houdt alleen niet zo van het M-woord (marriage), maar verder is alles rozegeur en maneschijn. Maar de levens van Michaels vrienden beginnen barstjes te vertonen. Izzy loopt nog steeds zijn vriendin achterna (met wie het allang uit is), Chris is net vader maar wordt alleen maar afgesnauwd door zijn vrouw, Kenny neemt iedere avond een andere vrouw en schiet dus verder weinig op met zijn leven. Het duurt dan ook niet lang voordat dit virus op Michael overslaat en ook hij in een existentiële crisis terechtkomt. Zijn leven is perfect, dit was hij had gedroomd, maar is er niet meer?

Op het foute moment op de foute plek is dan Kim (Rachel Bilson dus), een studente die door het spontane onhandige meisje uit te hangen Michael om de vinger windt. Michael begaat dan de fout om samen met haar naar een feestje te gaan, en tegen zijn vrouw te zeggen dat ie naar Chris gaat. Chris is geen goede leugenaar en als vervolgens een van de ouders van Izzy overlijdt, komt de spreekwoordelijke aap uit de mouw en is het hek van de dam. Jenna blijkt niet heel vergevingsgezind, ook al ging het “maar” om één zoen. Michael wordt het huis uit gekickt en brengt de nacht bij Kim door (wat mij persoonlijk dan weer een minder slimme actie leek, gezien de situatie), om er dan achter te komen dat Jenna voor hem toch de beste kandidaatlevenspartner is. Maar kan hij Jenna nog terugkrijgen (puntje, puntje, puntje)?

Enfin, de film was best aardig, bij tijd en wijle waren er momenten dat ik dacht “hee dat is best goed gevonden.” Maar ik werd er niet echt door “weggeblazen”, om het zo maar eens te zeggen. Zonder dat ik de afloop wil weggeven, wil ik toch zeggen dat ik hem een beetje teleurstellend vond. De muziek is weer oké (hooguit een beetje safe, omdat alle artiesten al relatief bekend zijn: Coldplay, The Shins – beide al op Garden State waar Zach Braff ook de soundtrack voor regelde – Ray LaMontagne, maar ook Turin Brakes, een excellente keuze om over de aftiteling te laten spelen.

Last Kiss Still
Je moet wel tegen films kunnen waar mensen liegen, en flink in liegen, met name in het begin, en dat kan ik nooit zo goed. Vanaf het moment dat Zach de fout ingaat, zat ik met kromme tenen, en als hij dan zelf ook denkt “Fuck, I knew this would happen!”, was ik dan ook niet verbaasd, want je voelt natuurlijk al aan je theewater dat het fout gaat. Al met al is The Last Kiss geen meesterwerk, maar op een druilerige kerstvakantiedag kun je hem best even downloaden (hoewel ik dat soort illegaal gedrag hier natuurlijk niet wil aanmoedigen ;)) en dan kom je de ochtend/middag/avond best goed door… Wel de hele aftiteling kijken he! 🙂

1 reactie

Geef een reactie