Where I’ve Been

Turin Brakes – Where I’ve Been (studio version)
Soms ben je anderhalf jaar op zoek naar een liedje zonder dat je het vindt en dan krijg je ineens geheel toevallig een mailtje met iemand die het heeft…

Zo nam Turin Brakes in 2003 voor het radiostation XFM een jam op getiteld “Where I’ve Been”, deze werd als b-side aan de single Average Man toegevoegd. Het was best een aardige versie, maar het was en bleef een aardige jam. Dat dachten Olly en Gale van Turin Brakes ook en toen besloten ze dan ook dat het liedje een extra kans verdiende om op een album te kopen. Voor het 3de album JackInABox namen ze het desbetreffende nummer dan ook opnieuw op. Maar de platenmaatschappij springt zorgvuldig met materiaal op en zodoende werd ie alleen als bonustrack toegevoegd in Japan. En die Japanezen gebruikten dan weer geen filesharingprogramma’s, en zodoende kon ik het niet vinden, toen ik al deze informatie op 7 augustus 2005 ontdekte.

Nu, gisteren kreeg ik van een potverdomme Nederlandse Turin Brakes fan een top 6 ingestuurd voor de Song of the Year 2006 verkiezing. En warempel, daar stond ie tussen, op 3! Dus ik teruggemaild en de goede man, Rob genaamd, mailde mij vervolgens het nummer.

Toch typisch hoe je dan opeens spontaan het nummer tegen kan komen waar je allang naar hebt gezocht…

I got to bed early this morning
The stars were still bright
Sun sets inside my head this morning
Everything in my world feels alright
And I don’t know exactly where I’m going
And I don’t know exactly where I’ve been

It’s alright

Geef een reactie