VFM: The Devil Wears Prada

Devil Wears
The Devil Wears Prada 2006 (imdb)
Genre: Vrouwenfilm
Met: Anne Hathaway (The Princess Diaries), Meryl Streep (Out of Africa) e.a.
Regie: David Frankell

Onder vrouwen waarschijnlijk de meest besproken film van 2006, maar door mij zorgvuldig ontweken, totdat mijn moeder erop stond dat ik deze film voor haar regelde. En dan kun je hem maar net zo goed even meekijken he, als je dan toch met een filmmarathon bezig bent… Of niet?

Andy Sachs (Hathaway) wil graag journaliste worden, maar New York ligt nog niet aan haar voeten. Uiteindelijk wordt ze uitgenodigd voor een sollicitatie bij een modeblad (Runway) en een autoblad. Andy kiest voor de sollicitatie bij Runway en daar wordt ze al gauw uitgelachen. Een grijze muis als zij heeft toch geen verstand van mode? Desondanks weet ze zich naar binnen te bluffen en wordt ze de tweede assistente van Miranda (Streep). Hierna volgt een carrière met vallen en opstaan en vallen en opstaan. Andy beseft al gauw dat ze, om Miranda echt tevreden te stellen, ook van kleding moet veranderen en verandert in het modepopje dat ze normaal zelf uitlacht. Haar sociaal leven wordt steeds beperkter en de relatie met haar vriend loopt op de klippen. Houdt ze nog wel vrienden over op deze manier?

The Devil Wears Prada is niet het soort film waar ik meteen naar toe wil als ie uitkomt. Maar eerlijk is eerlijk, bij vlagen is ie best grappig, ook voor mannen. De film heeft echter een paar grote gebreken. Ten eerste is ie aan de lange kant. Dit wordt mede duidelijk door het andere grote gebrek: het verhaal. Er zit wel een verhaal in, maar het is behoorlijk clichématig. Het verhaal stelt om eerlijk te zijn, niet veel voor. Plotwendingen zijn er niet zoveel en de afloop is dan ook al vanaf momento uno te voorspellen. Nu ga je deze film vast niet kijken omdat je van spannende verhalen houdt. In dat geval is The Devil Wears Prada precies wat je zocht: luchtig vermaak. De twee hoofdrolspelers zetten beide een goede rol neer, die de film op niveau poogt te houden. Oh, en respect voor Stanley Tucci die een fantastische homoseksuele (?) designer neerzet.

Maar verwacht er vooral niet teveel van. Zorg voor voldoende chocolade.

Volgende keer in ditisstefans vakantiefilmmarathon: The Illusionist

2 reacties

Ik heb de film gezien. Niet mijn soort film. Wel laatst naar the holiday geweest, en die was mooi naja door jude law erin dan 😉

kusje! en nog gelukkig nieuwjaar.

The Holiday wil ik ook nog zien, met Jack Black… 🙂
Maar nog genoeg andere films te kijken, dus hij staat niet bovenaan mijn lijstje. Bovendien begint school nu ook weer = minder tijd… Maar goed, wie weet…

Geef een reactie