Snow Cake

Zo. Nog even deze afwerken en dan zijn we weer helemaal bij hier op ditisstefan.nl :D. Hoera!

Snow Cake is zo’n film met een trailer (en een site) waarvan je bij jezelf denkt “dit is een hele goedkope, slechte film.” Maar bij namen als Alan Rickman en die ene vrouw uit The Matrix ga je toch een beetje twijfelen. Ik bedoel, die zijn wel ongeveer binnen, dus je zou mogen verwachten dat ze dan of in kassuccessen blijven spelen, of in van die alternatieve (goede) films. Deze film ziet er niet bepaald uit als kassucces, en dus blijft de tweede categorie over: goede alternatieve film (mits we er van uit gaan, ervanuitgaan, er vanuitgaan, ervan uitgaan? dat Alan Rickman een goede smaak heeft).

Ik moet zeggen dat ik niet door Alan Rickman achter deze film kwam, maar via mijn favoriete band I Am Kloot, waarvan (ze geloofde ik) I Believe in de film zat. Bovendien had ik nog een gratis kaartje voor Lux (dat bij nader inzien pas een week later geldig werd -Ā bedankt Lieke) en zo was de keuze snel gemaakt.

We waren verreweg de jongste mensen in Lux. Er waren ook maar 5 rijen in de zaal (en het was niet uitverkocht) en ik bereidde me voor op een “niet hippe film voor je ouders” om die reden. Enfin, de film ging van start en na een minuutje 30 klonken de klaten van I Am Kloot, maar niet I Believe, maar The Same Deep Water (wat eigenlijk een veel mooier liedje is). Erg mooi geplaatst in de film. Chapeau. De rest van de film tervergeefs zitten wachten op I Believe en toen die niet kwam was mijn avond natuurlijk helemaal verpest.

Nee grapje. De film was erg leuk. En geen kassucces. Alan Rickman speelt een geweldige rol als Alex deĀ net vrijgekomen moordenaar die een lift aanbiedt aan een meisje. Als de auto waar ze in zitten wordt aangereden door een vrachtwagen op volle snelheid, mag het een wonder genoemd worden dat Alex het ongeluk zonder veel kleerscheuren overleefd. Het meisje, Vivienne,Ā daarentegen is dood en dat traumatiseert Alex enigszins. Hij gaat op zoek naar de moeder, Linda – een fantastische rol van Weaver, die hoogbegaafd doch autistisch blijkt te zijn. Alex blijft min of meer uit schuldgevoel tot de begrafenis (en tot het vuilnis buitengezet moet worden). Vervolgens ontmoet hij Maggie (Moss) en van het een komt het ander, zeg maar…

De film is mooi gemaakt, het lijkt alsof er ouderwetse technieken zijn toegepast om de film sfeer te geven. Je zou het ook kunnen omschrijven als “het ziet eruit als een telefilm”, maar dat doet de kwaliteit van de film dan weer tekort. Snow Cake is uiteraard geen popcornfilm, maar wel een heel mooi verhaal. En dat is genoeg. En je kunt ook best iets anders eten bij de film. Blokjes kaas ofzo.

5 reacties

Ik dacht helemaal niet dat dit een slechte film zou zijn… en ook niet dat Rickman alleen in kaskrakers zou gaan spelen…

wat ik vandaag wel dacht: Hip dat Helen Mirren eindelijk waardering krijgt voor haar rollen. Op naar oscars… maar dat is weer heel wat anders…

Ik dacht ook niet dat ie slecht zou zijn toen ik er eenmaal naartoe ging. Ik sloot alleen de mogelijkheid niet uit, vooral niet toen ik de site zag. Maar goed, second impression is the most important.

Geef een reactie