Comedy Central

Comedy Central

Maandagavond ging Comedy Central van start. Een kanaal waar ik op zat te wachten (niet letterlijk natuurlijk), omdat er enkele goede series zouden worden uitgezonden, en omdat ik The Box Comedy vrij zielig vond tot op heden. A new start, a new life! , dus. Ik nam maandagavond dan ook maar vrij van andere verplichtingen om de eerste TV-avond te aanschouwen.

In een van de promotiefilmpjes wijst Comedy Central op ouderwetse regelmaat, met van maandag tot donderdag dezelfde series. Die vlieger ging echter vandaag niet op, omdat het de eerste dag was. Gisteren hadden ze namelijk een show van Leon van der Zanden (Zwarte Hond). Daarvoor was echter een half uur van That Seventies Show, al eerder op onder andere RTL5 uitgezonden als ik me niet vergis. De onofficiƫle opening was dan ook niet heel erg wereldschokkend. Ik moet zeggen dat That Seventies Show niet erg ongrappig is, maar ik lag ook weer niet dubbel van Ashton Kutcher en de zijnen met foute kapsels en kleding.

De cabaretvoorstelling, Zwarte Hond van Leon van der Zanden, was best goed. Ik had hem nog niet eerder gezien en bij vlagen was hij briljant. Jammer vond ik dat hij af en toe iets te lang door wilde gaan met hetzelfde punt, op een gegeven moment was het gewoon niet meer grappig. Aan de andere kant is het ook een kunst om te rekken. Vooral zijn audience participation time, waarin Brabanders en Limburgers met elkaar werden vergeleken was erg goed, en dat zeg ik als Limburger.

De series dan… That Seventies Show had ik al besproken. Daarnaast heb je The Office US, de Amerikaanse variant van de bekroonde Britse serie. Wel aardig, maar je moet er even ingroeien, denk ik. Scrubs is de ziekenhuis serie die ik al kende, maar het is leuk om hem een keer met ondertiteling te zien, kijken wat zij ervan maken. Ze begonnen ook echt met de eerste aflevering wat wel een pluspunt is. Ik hoop dat ze volgorde aanhouden, in plaats van steeds random te herhalen.

The World Stands Up is een soort Comedy Factory, maar dan nog iets internationaler. Een aflevering hiervan valt of staat natuurlijk met de comedians, maar met name de Ier die de hele tijd over bedden praatte was erg goed. Nooit geweten hoe veelzijdig zo’n bed eigenlijk is. Dog Bites Man is een mockumentary, in stijl van The Office (US) en Trailer Park Boys. Het format lijkt dus heel erg op die andere series en ik weet niet of dat niet een beetje veel van het goede wordt. Nu wordt Trailer Park Boys niet op Comedy Central uitgezonden (maar op MTV), maar teveel is misschien echt teveel.

Dan is er nog South Park, bij vlagen goed maar vaak gewoon overdreven grof en Reno 911!, wat ik verder niet ken, maar volgens mij ook vrij grof is.

Series waar ik verder nog naar uitkijk zijn Teachers (ook vanwege de goede muziek die wordt gebruikt), The Daily Show, That’s My Bush! (parodie op Bush) en natuurlijk Saturday Night Live.

Ik raad niemand aan hele avonden naar deze zender te gaan kijken, maar als er niks op is, kan deze zender nog wel eens uitkomst bieden. En wat meer Nederlandse (of Niet-Amerikaanse) input zou geen kwaad kunnen. šŸ™‚

Geef een reactie