Ditisstefans Hetehit 1: Sailing Away (Travis)

Een nieuwe rubriek op Ditisstefan.nl. Ik heb het heel druk en om toch op een niet zo tijdrovende manier content te plaatsen, doen we maar weer een soort liedje van de dag idee, behalve dat het niet iedere dag is. Anyway… Op naar het officiële gedeelte:

In den queeste naar de ideale kwaliteit zomerplaat, doorzoekt Stefan al zijn CD’s, MP3’s en LP’s. Vastberaden zoekt hij naar een liedje dat kwalitatief niet zuigt, kwantitatief niet te veel is verkocht tot op heden en commercieel gezien niet te goedkoop is. Oftewijl: een alternatieve zomerhit, waarbij we acts als Günther, O-zone en Schnappi zorgvuldig negeren. Deze week… “Sailing Away” van Travis.

Ik had gehoopt dat Travis met een goeie plaat zou komen. Ik hoopte echt vurig dat ze een hele goede plaat zouden maken dit keer. Niet dat ik zoveel belang hecht aan Travis, maar omdat het soort van nostalgie is. Dus hoopte ik op een mooie plaat van een mooie band. Maar het album blijkt niet bijzonder te zijn. Het is allemaal zo veilig. En dan niet veilig als in een huis met zeven nooduitgangen, maar veilig als in niet gedurfd. Bovendien is een liedje een schaamteloze kopie van The Man Who Told Everything van Doves. En dat is ook niet cool. Desondanks staan er een paar aardige liedjes op (waaronder de singles Closer en Selfish Jean). En Sailing Away behoort daar wel een beetje toe. Het is vooral de plaat waardoor ik op het idee van deze rubriek kwam. En nu staat ie een week op Yousendit. Kun je m uitproberen. En dan de CD kopen enzo. Want hij is wel goed voor in de auto, of trein, of vliegtuig, of hoe je ook vakantie gaat.

dooownloaden

Sailing Away van Travis is dus de eerste Hetehit. Spaar ze allemaal!

Geef een reactie