Live Earth

Over het nut van Live Earth (07.07.07) kan worden gediscussieerd. De bands en artiesten die zeggen dat Live Earth zelf enorm veel energie kostte, hebben natuurlijk een punt. Om energie te besparen, is een serie hele grote concerten geven misschien geen perfecte optie (zeker niet als artiesten worden ingevlogen met speciale vliegtuigen). Ironisch is dat bands die kritiek leveren ondertussen wel met een dikke licht- en beeldshow op tour gaan. Ik zeg niet dat de bands die op Live Earth dat niet doen (Genesis reist door Europa met zo’n 90 trucks en dan hebben we het vliegtuig waarmee de bandleden rondvliegen nog niet meegerekend – laat staan de stroom die het concert opeist), maar Muse is ook niet bepaald energiezuinig bezig, zo lijkt het.

Dan blijft het de vraag of het een goed idee is om door zo’n serie concerten aandacht te vragen voor climat change. Het is de vraag hoeveel mensen er überhaupt hun gedrag veranderen als ze tijdens de Black Eyed Peas of Lenny Kravitz uitgebreid op het toilet gaan zitten schijten (dan heb je tijd)… Spoel je de hele stortbak leeg, of toch maar half of driekwart? Als je hem helemaal doorspoelt hoor je de Black Eyed Peas langer niet… En als je geen handen wast, spaar je toch ook water op?

Of we ons gedrag nu veranderen door concerten (misschien sommigen onder ons, maar de meeste mensen vast niet) of niet, we steken gelukkig wel dingen op van zo’n dag optredens (ondanks het feit dat ik op de dag zelf nauwelijks iets heb gezien – ik bespaarde namelijk stroom door met een grote groep andere mensen op een boerderij annex camping in Drenthe te chillen):

– Ondanks dat Microsoft computers maakt (die over het algemeen niet gaaf zijn voor het milieu), kunnen ze toch heel milieuvriendelijk doen.
– Er was vooral niet voor gezorgd dat de gespeelde nummers te maken hadden met de klimaatproblematiek (op een enkele uitzondering na). Hitgehalte leek eerder van belang.
– Melissa Etheridge is helemaal niet knap (en ik vond haar the whole world is awake-act een beetje over de top).
– Shakira kan geen balans vinden tussen dansen en zingen waardoor haar stem haar act bederft (op mute dan maar?)
– Lenny Kravitz houdt ervan beveiligingsmensen te naaien en door het publiek te gaan lopen.
– Er is een meisje dat zichzelf Missy Higgins noemt en ze speelt piano.
– Crowded House is het nog niet helemaal verleerd (al zal de CD Time On Earth hier definitief uitsluitsel over geven).
– Als Sting iets anders aan zou trekken zou ik The Police best live willen zien (zonder daar veel geld voor te hoeven neerleggen).

6 reacties

Hoe ben je ooit op de vooronderstelling gekomen dat Melissa Etheridge knap is?
En daarnaast moet ik zeggen dat ik een beetje klimaatmoe aan het worden ben. Er gaat geen dag voorbij of het klimaat komt aan de orde. Met als dieptepunt die twee BNN-snolletjes die de uitzending van Het Weerbericht door Gerrit Hiemstra verstoorden. Kom op, tegen klimaatverandering oké, maar Het Weerbericht, daar kom je niet aan!

Jo, weet je! Die nona’s van BNN zijn echt veel chiller dan die dikke reet van Marjon de Hond op mijn met diamant ingelegde 58″ plasmascherm. En lievah hun in mijn huiskamer als Melissa Etheridge!

Kweenie, op sommige google foto’s zag ze er nie zo lelijk uit, maar ik had er ook nog nooit bij nagedacht. Ik was er min of meer vanuit gegaan dat ze knap was. 🙂

Geef een reactie