Dag 2: Refteren, A-feest

Het was niet heel laat zondag. Op maandag beginnen we desondanks pas met de lunch. Een lunch in de Refter, welteverstaan. Ondertussen schrijven nog wat mensen zich in in het Cultuurcafé. Ik kan niet zeggen dat de lunch lekkerder was dan normaal (in de Refter), maar dan krijgen de kinderen in ieder geval een goed beeld van hoe de Refter normaal is.

Om 14:00 uur staat de rondleiding gepland, maar deze begint iets later omdat we nog het rodedraadspel uit willen leggen: iedere mentor heeft een ‘geheim’, en het idee is dat de mentorkinderen die geheimen gaan raden (degene die het eerste klaar is wint gratis drinken op de laatste avond). Veerle zorgt echter voor de geheimen en die moet nog lastminute wat dingen regelen. Daarom spelen we op het gras nog maar wat kennismakingsspelletjes.

Vervolgens gaan we dan in groepjes over de campus. Ik loop via de Studentenkerk en het Spinozagebouw naar de Studentenbalie en dan via de TvA naar het Erasmusgebouw en de Universiteitsbibliotheek. Het is gezellig, maar na de rondleiding slaat in ieder geval bij mij de vermoeidheid even toe. Het is leuk, maar leuk zijn kan ook vermoeiend werken. Ik hoop die avond (na het eten bij de mentoren) nog even wat tijd ‘voor mezelf’ te hebben. Marc slaapt bij mij en dat gaat goed, hij is niet zo druk dus zouden we rustig allebei kunnen lezen / tv kijken etc.

Het eten bij de mentoren loopt (deels door mezelf) echter uit (pasta voor 8 man past niet in één pan en op vier pannen tegelijk letten draagt niet bij aan de gaarheid van het eten). Het is half 10 voordat we klaar zijn met afwassen en dergelijke. Ik heb gelukkig een leuk groepje bij me, dus we gaan maar gewoon in één moeite door.

Het A-feest biedt geen pauze-moment, ik ben immers de organisatie. Gelukkig is Ellen er en Ellen is goed in dingen regelen. Tijdens het aan de deur zitten vind ik ergens in mijn lichaam nieuwe energie en uiteindelijk hou ik het tot 3 uur vol.. Het is heel druk, heel gezellig en heel warm. Maar om 3 uur ben ik op. Ik. moet. echt. slapen. echt. slapen. Want morgen gaat het gewoon verder.

Geef een reactie