Intro Dag 3: Sporten, Film en Retrofeest

Dinsdag is de sportdag. Niet tactisch gepland na het A-feest, maar aan de andere kant is het nou ook weer niet zo dat we op andere dagen wel vroeg zouden zijn gaan slapen… Met 6 uur slaap (toch nog wel wat dus…) kan ik er weer een beetje aan. Wel knallende koppijn, maar een paracetamol doet wonderen. Op maandag hadden zich al enkele nieuwe mensen bij de groep gevoegd (waaronder drie Tsjechen die geen Engels spreken, alleen Nederlands en daarom de Nederlandse introductie volgen).

We delen de groep in tweeën en ik word gebombardeerd tot groepsleider van Nederlands 2 (groep 24). Ik hoopte een rustige dag te hebben waarin ik mijn boek kon lezen, maar als groepsleider word je toch geacht een redelijk actieve rol te spelen. Bij het Roeien scoort Jantine meteen goed, met 43.0 zet ze meteen een scherpe tijd neer. Daarna gaan we voetballen, tegen een hoop jongens met een bijna all-girl team (op Marc en mij na). We houden de 0 lang vast en Hilde weet zelfs het eerste doelpunt te scoren! Even lijkt het erop dat de jongens gaan blunderen, maar uiteindelijk scoren ze dan toch. Daarna gaat de teller vrij hard (Jantien kan beter keepen dan ik), maar Hilde scoort nog een keer en ik heb nog een geluksballetje: met uitnemen schiet ik nét in de goal van de tegenpartij… 3-11 is uiteindelijk de uitslag, beter dan we hadden durven hopen.

Daarna gaan we onder andere nog handballen, dansen, squashen en fietsen. De laatste twee rondes (zeilgeinfestijn en beachvolleyball) skippen we vanwege het noodweer wat losbarst. In plaats daarvan gaan we naar de Refter om te eten en te chillen. Het eten was niet heel bijzonder, maar het is in ieder geval gezellig. We merken echter wel dat de groep h e e l g r o o t is. Voor definitieve opsplitsing is het echter een beetje laat en de ‘zwaarste’ tijd is in ieder geval achter de rug. Het programma wordt alleen maar leuker en de groep wordt ook echt een groep.

Om kwart voor 8 zijn we bij Lux voor de film. De keuze bestaat uit Death Proof (B-filmhommage van Quentin Tarantino) en Half Moon (een Iraneese/Irakeese/Franse/Oostenrijkse roadmovie. Ik kies voor de eerste (ik moet mijn Tarantino-kennis nodig bijspijkeren) en achteraf gezien blijkt dat de juiste keuze te zijn geweest. De film was GEWELDIG. Briljante muziek, briljante gesprekken: het klopte allemaal (een uitgebreide recensie volgt vast nog).

Na de film hebben we even tijd voor onszelf: Marc en ik gaan naar mijn kamer. Daar aangekomen besluit ik toch even mee uit te gaan, ondanks dat ik mezelf veel nachtrust heb beloofd. We gaan naar een 80s & 90s party in de Houtstraat (ik ben de naam van de tent even kwijt). Het is erg gezellig en er zijn best veel uitwisselingsstudenten, waaronder wat luidruchtige lieden uit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Ook leuk is het weerzien met de studente die ons rondleidde door Praag toen we daar waren met studiereis afgelopen mei. Uiteindelijk wordt het half 3 voordat ik überhaupt weg mag, twee eerdere pogingen worden door mijn mentorkindjes op slinkse wijze verijdeld (maar erg was dat natuurlijk niet). Ik ben in ieder geval moe genoeg om lekker te slapen, klaar voor het opleidingsprogramma van woensdag.

Geef een reactie