Intro Dag 5: Schrijven, lezen, kroegen

De intro is alweer even voorbij, maar belofte maakt schuld en daarom bij deze het vervolg van mijn verslag :).

Als de woensdag al niet nuttig was, dan was de donderdag dat wel. Schrijven en lezen, twee basisvaardigheden die met onze studie worden geassocieerd, ze zaten allebei in het programma. Allereerst was er de workshop van Op Ruwe Planken. Helaas had ik geen tijd om eraan mee te doen, vanwege het boekenprogramma dat ik moest voorbereiden. Na een lunch in een spiksplinternieuw lokaal (er kwam nog een quasi-boze conciërge op ons af, maar nadat we beloofden dat we alles netjes zouden achterlaten, mochten we toch blijven) nam ik nog snel even een ANS-quiz af bij enkele van mijn kinderen. Daarna moesten we meteen door naar het boekenprogramma.

Het boekenprogramma, georganiseerd door de Faculteit der Letteren, bestond dit jaar uit enkele lezingen over het boek Joe Speedboot van Tommy Wieringa. Daarna werden de eerstejaars van de verschillende opleidingen verspreid over verschillende docenten om aldaar over het boek te discussiëren. Daarna was het tijd om Tommy Wieringa te bestoken met vragen over zijn boek, die hij op geheel eigen wijze beantwoordde. Ik vond het boekenprogramma erg leuk.

Na de borrel en dingen geregeld te hebben, verzamelden we voor de Rabobank en gingen we naar Café de Plak, waar in de kelder eten op ons wachtte. Het was best lekker en het was ook best gezellig. Het was die avond dat mijn geheim (van het rodedraadspel) werd geraden (altijd gewild, nooit gekund -> ik had altijd al bèta-student willen worden, schijnbaar). Het ging weliswaar niet helemaal volgens de regels, want ik werd door drie personen ondervraagd), maar ach, het moet wel leuk blijven.

Daarna gingen we even snel naar de H&M om witte T-shirts te kopen voor de kroegentocht die volgde. Vervolgens kwam Marcs vader Marc ophalen, waarmee ik weer alleen op mijn kamer kwam te liggen.

Van de kroegentocht zijn helaas geen foto’s (althans niet op ditisstefan.nl), maar ik denk dat je je een aardig beeld kan vormen als ik zeg: “flauwe teksten op shirts, lopen langs te volle kroegen, flauwe spelletjes en een vroege aftocht van Jeroen” :).

Het was niet heel laat, ik denk half drie of iets dergelijks, maar het was toch wel fijn dat ik vrijdag niet heel vroeg ophoefde. Tijd voor een rustig weekend en daarna… Maandag en dinsdag nog twee dagen feest… Maar daarover later meer meer meer meer….. (echo).

4 reacties

Nou ja, t verhaal wordt er in ieder geval iets sappiger door, ook al stelde t weinig voor natuurlijk… Als t nou door de drank was gekomen (maar dat idee had ik zelf niet :)).

Geef een reactie