Intro Dag 6: Improvisatie en theateren

De vrijdag, zaterdag en zondag gingen voor mij introloos voorbij (op het regelen van het maandageten na dan). Op maandag ben ik de baas, dus er kwamen best veel berichtjes bij mij binnen van mensen die wel / niet / wel / niet meedoen met de hele/halve dag/avond/ochtend.

Anyway, de maandag begint goed met een vrije ochtend. Rond 12 uur ontmoet ik Melissa en Jorine, waarvan de eerstgenoemde blijft slapen, vandaar de iets vroegere ontmoeting. Na een korte lunch op mijn kamer haasten wij ons naar de Rabobank, waar inmiddels een select groepje die-hards zich heeft verzameld. Er blijken echter ook nogal wat afhakers te zijn. Met de groep die er wel is gaan we het keuzeprogramma doen. Het keuzeprogramma komt er eigenlijk gewoon op neer dat we met zijn allen een stadswandeling gaan doen. Ik moet bekennen dat ik zelf ook niet zoveel van Nijmegen weet, maar 13 A4’tjes met historische informatie doen wonderen. Mijn hoedje (waarover meer in het vakantieverslag dat ooit een keer zal verschijnen op deze site) zorgt voor die extra Stefan Touch (TM) die velen al zo hebben kunnen waarderen…

Laat ik Michellestapel.nl citeren:

Om half twee kon de stadswandeling door het immer schone Nijmegen van start gaan. Vol goede moed marcheerden we achter Stefan & Co aan, van lelijke blauwe kunstwerk tot Mariken van Nimwegen (voor en na de val), van Kruittoren tot Waalbrug. Hoe cultureel onderlegd waren wij?! De taken tussen de mentoren waren goed verdeeld: Stefan las de internetbeschrijving met heldere voorleesstem voor, Aukje gaf aanvullende informatie over hoofdzakelijk antiekwinkels en Daniëlle gaf hier en daar nog een geschiedkundige toevoeging. Goed teamwork, mensen!

Ik zou zeggen: geslaagd met vlag en wimpel :P!

Na de beste kibbeling van Nijmegen te hebben gegeten, één terrasje te hebben bezocht en een zaaltje in Café de Fiets te hebben geregeld was de middag wel zo’n beetje om en was het tijd om uit te gaan eten. We eten vandaag in Stadscafé Berq (waar we ook al twee avonden waren uitgegaan). Het eten smaakt goed en het is niet extreem duur. Inmiddels zijn er ook wat meer mensen bijgekomen die er des middags niet waren.

Na het eten gaan we naar Café de Fiets, waar we in de kelder gaan theatersporten. Het is een beetje een kleine ruimte, maar het is in ieder geval beter dan naar de universiteit te haasten en daar dan maar heel kort bezig te kunnen zijn. In eerste instantie lijkt de animo onder de eerstejaars niet zo groot, maar uiteindelijk doen er toch nog een heel aantal kinderen mee (het feit dat de mentoren zichzelf ook voor aap zetten, speelt daarbij misschien ook een rol).

Na de theatersport ga ik even langs mijn kamer om spullen te dumpen. Het uitgaan is maar met een selecte groep. Maar het is in ieder geval gezellig. Het is ook heel druk (bij Carolus), maar dat betekent niet dat er geen gesprekken ontstaan die alleen midden in de nacht echt gevoerd kunnen worden. Na een broodje döner in de hele kleine uurtjes blijken alleen Eefke, Annika, Melissa (Mijke realiseert zich dat ze de volgende ochtend een vergadering heeft van de opleiding, dus Jeroen, Dorine en Mijke nokten hem) en ik over. Bij de El Sombrero is een feestje aan de gang en daar is het nog heel even gezellig, maar na drie uur is het echt tijd voor Melissa om naar bed te gaan :P. Dat ik ook moe ben is bijzaak, ik heb in ieder geval een goed excuus om weg te komen. Niet dat het niet leuk is, maar na een lui weekend ben ik weer uit het uitgaansritme en dan is één lange nacht alweer heel wat, zeg maar. Eefke en Annika blijken nog tot half zes door te gaan (en dat had ik dus echt niet gered). Morgen hebben we de ochtend wederom vrij, dus dan kunnen we in ieder geval bijslapen. Wat een die-hard ben ik toch…

Geef een reactie