Zeven Zinnen: Kings of Convenience

Je kunt zeggen van liedteksten wat je wilt, maar soms zijn ze mooi. Het gaat blijkbaar te ver om in zulke gevallen van poëzie te spreken, maar ik vind dat ze toch genoemd moeten worden. Vandaar deze rubriek. De zeven mooiste zinnen uit het repetoire van een band (tot op heden). Deze keer: Kings of Convenience.

Ik ontdekte (op Last.fm) / realiseerde me (in mijn hoofd) gisteren dat ik eigenlijk best weinig meer naar de Kings of Convenience luister. Ja, ze staan nog steeds in de top 3 van mijn meest beluisterde artiesten op Last.fm, maar in het afgelopen halfjaar komen ze maar net in de top 20. Daarom verdienen ze wat extra aandacht… Wie weet helpt het ze dat nieuwe album af te maken (het werk schijnt te vorderen).

Voor degenen die ze niet kennen… Denk lange Noorse Nerd (Erlend Øye) en lange Noorse Ideale-Schoonzoon (Eirik Glambek Böe, beter bekend als Boe) die samen met twee gitaren en stemmen de wereld veroveren. In 2001 verscheen Quiet Is The New Loud en in 2004 Riot On An Empty Street.

Maar goed… Zeven zinnen dus… In willekeurige volgorde. Met commentaar waar nodig

1) I somehow feel that I’m pulling away your ground, before I’ve even started. (Until You Understand)

Wat mij betreft de mooiste zin in het mooiste het-ligt-niet-aan-jou-maar-aan-mij-liedje.

2) Telephone conversations, gas slowly leaking out of a heartshaped balloon. (Riot On An Empty Street)

3) The spinning top made a sound like a train across the valley, fading oh so quiet, but constant till it has passed over the ridge into the distances written on your ticket, to remind you where to stop and where to get off. (The Build-Up)

En dat allemaal in één zin… Erg mooi gezongen ook door Feist, als afsluiter van het tweede album.

4) Too high, too low, too small to see; too fast, too closed, too scared to meet the world outside your own mind. The world outside. (Brave New World)

5) In my imagination you are cast in gold, your image a compensation for me to hold. (Parallel Lines)

6) Enter the room & let down her bag, asking me all kinds of trivial questions, pretending an everyday life we don’t have. (Little Kids)

7) So I’ll lose some sales and my boss won’t be happy, but there’s only one thing on my mind: searching boxes underneath the counter on a chance that on a tape I’d find a song for someone who needs somewhere to long for. (Homesick)

4 reacties

Geef een reactie