Stefan? Nee, andere Stefan! (3)

Dé Stefan is natuurlijk niet de enige Stefan op internet. Hoewel het gezien mijn tweede plaats bij Google steeds minder waarschijnlijk wordt dat u op een andere Stefansite terecht komt, willen we toch voorkomen dat u in de toekomst per ongeluk naar de verkeerde Stefansite gaat. Daarom in deze rubriek die andere Stefansites, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Oftewijl: Stefan? Nee, andere Stefan!

Deze keer: stefanstorm.nl

Stefan Storm

Ja, maar Stefan het is ook wel heel makkelijk om iedere keer een feestartiest af te zeiken.

Kijk, ik kan er natuurlijk ook vrij weinig aan doen dat die zich zo graag Stefan willen noemen…. Maar onderschat Stefan Storm niet! Hij is niet alleen feestartiest (overigens zijn alle fouten in de tekst onderstreept):

ZINGENDE SKILERAAR
Stefan laat tijdens de winter periode niet alleen zijn zangkunsten zien maar is ook een gediplomeerd ski-leraar en heeft menig vakantieganger in korte tijd op de latten weten te krijgen, in officiele skileraar outfit komt Stefan samen met een sneeuwkannon de Winterse sferen bij u brengen, uiteraard met veel aprésski meezingers.

Ik geef toe, het is ook een lange zin (bij Syntaxis zouden we er een dag mee zoet zijn, los van het feit dat de neven- en onderschikkingen niet helemaal flex in elkaar zitten), maar er staan toch wel heel veel fouten in. De Stichting Onjuist Spatiegebruik zou vast jeuk krijgen en de Nederlandse Spelling mag dan misschien niet helemaal lekker in elkaar zitten, kannon hebben we toch echt nooit zo geschreven (overigens schrijven ze dat wel goed aan elkaar)…

Het moet gezegd worden dat Stefan Storm van een groter kaliber is dan Stefan4you. Stefan Storm staat namelijk zo’n beetje het hele voorjaar in Tirol op te treden en het schijnt er allemaal vrij professioneel aan toe te gaan. Mocht je met de Carnaval geen reet te doen hebben en ben je into slechte muziek, sneeuw en flugel, dan kun je met Stefan op vakantie:

Voor nog geen 400 euro (excl. reserveringskosten) heb je vast een geweldige tijd met onder andere optredens van deze Stefan, maar ook bekendere namen zoals daarzijnde Wolter Kroes en Rene Schuurmans. Dat lijkt mij een duidelijke ‘hoera’!

Zo. Nu heb ik iets positiefs gezegd, alles wat mij nog rest is de single (geschreven door iemand die ook verantwoordelijk is voor de hits van Jody Bernal) die op de achtergrond van de site speelt af te kraken. Leest u mee (check ook het ingenieuze rijmschema in het refrein):

Het regent op straat en de dag is afgelopen (was een Natüreingang hier niet heel mooi geweest?)
Het einde van alweer een saaie werrukdag
(heel mooi, die nadruk op werk)
Maar toch zie ik weer een reden om te hopen (weer wordt al bijna een storende woordherhaling)
Want daar in de verte zie ik de lichten van ’t café

Vanavond ga ik uit mijn dak (A)
En laat ik alle zorgen varen
(B)
Dus haal die handen uit je zak
(A)
Dit feest is niet te evenaren
(B)
Kom op we gaan er tegenaan (C)
Dus blijf daar toch niet staan
(C)
En laat je lekker gaan (C)
Nu geen gejammer en gezeur (D)
Het is feest dus gooi je handen in de lucht
(E)
Vanavond ga ik uit mijn dak (A)
En laat ik alle zorgen varen (B)
Japapapapapadada (F)

Ik glimlach want het weekend is gekomen
Daar leef ik toch de hele week naartoe (toch wel? waar leef je anders naartoe hè, de dood?)

Dan ga ik naar het kroegie van mijn dromen (wat schattig)
Om even af te stomen met al mijn vrienden om me heen (ik vind afstomen ineens een heel smerig woord)

Vanavond ga ik uit mijn dak (A)
En laat ik alle zorgen varen
(B)
Dus haal die handen uit je zak
(A)
Dit feest is niet te evenaren
(B)
Kom op we gaan er tegenaan (C)
Dus blijf daar toch niet staan
(C)
En laat je lekker gaan (C)
Nu geen gejammer en gezeur (D)
Het is feest dus gooi je handen in de lucht
(E)
Vanavond ga ik uit mijn dak (A)
En laat ik alle zorgen varen (B)
Japapapapapadada (F)

Het is natuurlijk een solide nummer (al is het refrein wel erg lang, onthouden mensen dat wel?) *kuch*, maar de originaliteitsprijs wint het niet bepaald. Het is in ieder geval goed dat deze Stefan het zelf probeert:

Nu dan zijn nieuwste single “ALS JIJ ME AANKIJKT” die hij grotendeels zelf heeft geschreven, samen met tekstschrijver en componist Kees Tel is het liedje afgeschreven en opnieuw gecomponeerd.

Ik krijg toch een beetje het idee alsof Stefan de titel heeft bedacht en de twee regels die erna komen en dat dan Kees Tel de rest heeft gedaan (en TOCH is het een heel slecht liedje geworden… Verrassend). De tracklist van de single Vanavond ga ik uit mijn dak spreekt boekdelen:

01. Vanavond Ga ik Uit Mijn Dak
02. Als Jij Me Aankijkt
03. Het Hele Leven Is Een Carrousel

Het HELE leven is een carrousel? Dat is echt zo cliché… Ik schrijf alleen liedjes over het halve leven… Dat is veel meer genuanceerd enzo.

Ik hoop dat hij beter skiles geeft dan dat hij liedjes zingt, anders zie je mij de groene piste nog niet afgaan.

Hoe.ra.

14 reacties

Steefbeest toch…
“Het moet gezegd worden dat Stefan Storm van een groter kaliber is ALS Stefan4you”

Oejoejoej

Daar trapt niemand meer in Stefan…

Overigens dacht ik toch echt dat er een trema moet op officiële.

wat een commetaar zeg ben jij echt helemaal foutloos
je kraakt mensen af die je nog niet kent laat staan van wat ze allemaal doen.
staat er wel degelijk dat de een groter is dan de andere maar wat maakt het uit het wordt gedaan omdat ze er plezier in hebben
markeer je eige teksten of probeer wat minder kritiek te hebben

Ik vind dat mensen die een site laten maken op zijn minst hun eigen tekst mogen verbeteren… Doe ik dat zelf? Niet altijd, oké, maar in mijn tekst staan sowieso minder fouten. De fouten in de tekst dragen niet bepaald bij aan de geloofwaardigheid van een artiest op internet, wanneer je deze nog niet kent.

Natuurlijk moet een zanger plezier in zijn werk hebben, maar om nieuwe fans te krijgen is een goede officiële website een handig middel. Een website vol spel- en stijlfouten is dat niet. Ik had deze zanger niet eens fatsoenlijk kunnen afkraken zonder al die spelfouten. Misschien dat jij gebruik van taal niet zo belangrijk vindt, maar dat is dan jouw leven. Maar jij bent dan waarschijnlijk ook geen ‘nieuw publiek’. Ik ben dat wel. En als er zoveel spelfouten op staan, dan neem ik de site in de zeik ja. Dat is het idee van deze rubriek. En als er een keer een goede site bijzit (al dan niet over een goede zanger), dan zal ik die ook zeker positief in de belangstelling laten komen.

Hey Stefan
Wat is de rede dat je andere mensen afkraakt?
veel gepest vroeger of gewoon niets beters te doen?

In ieder geval veen suc6

Ps je site is inorde en ergens begrijp ik je humor heel goed

Groetjes De Stefan :))

Hij groeide in eerste instantie op in een plaatsje in de buurt van Roermond (ZIN VAN DIT IS STEFAN)

Hoezo in eerste instantie? alsof je andere keuzes had

Valt me een beetje tegen

3x in is ook niet mis 🙂

> veel gepest vroeger of gewoon niets beters te doen?

Allebei, moet ik eerlijk bekennen :).

Ik groeide in eerste instantie op in een plaatsje in de buurt van Roermond, en in tweede instantie in een plaatsje een stuk noordelijker. 🙂

Vandaar. 😛

Maar ik geef toe dat t geen mooie zin is :). Trouwens je site lijkt het niet te doen?

Stefan, je site doet t trouwens wel nu (een nieuwe!) en hij ziet er in ieder geval een stuk beter uit dan de vorige

dat klopt
Andere site bijna klaar
Ik heet voortaan Steef :))

Groetjes daar

van een groter wat??
hij is groter ja in omvang maar dar blijft het dan ook bij..
Doe mij maar Stefan4you

Steef,
Wat ben jij een loser zeg om mensen die je niet kent zo af te kraken. Nou ik kan je wel zeggen waar Stefan Storm optreedt is het altijd feest, en ik weet zeker dat jij nog HEEEEEEEEEEEL VEEEEEEEEEEL van hem kunt leren. Maar heel veel succes verder goeie instelling en visie, je hebt er duidelijk geen verstand van. Trouwens is Adje eigelijk een broer van jou?